Zdravko Mamić spreman da se vrati u Hrvatsku, ali ima poseban uslov

Ne želi se više sakrivati u Međugorju

Zdravko Mamić spreman da se vrati u Hrvatsku, ali ima poseban uslov

E. Škorić

Prvi čovjek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić nalazi se u bjekstvu od hrvatskog pravosuđa i trenutno je u Međugorju.

Mamić je već neko vrijeme u Hercegovini, ali spreman je da se vrati u Hrvatsku, samo ako mu se ne bi sudilo u Osijeku jer smatra da je tamo sudija korumpiran.

"Ako sam ja bio označen 'šefom' hrvatskog nogometa od strane medija i političara koji su preko Dinama, Zdravka Mamića i hrvatske reprezentacije rušili hrvatsku državu, valjda sam onda i zaslužan za velike uspjehe hrvatskog nogometa. Prognan u politički montiranom procesu i očaju, te u želji da se krene u obračun s kriminalcima u pravosuđu izrekao sam pred tridesetak TV kamera i sudom u Sarajevu da imam saznanja da je predsjednik VSRH Đuro Sesa korumpirani sudija i da sam svoja saznanja spreman podijeliti s hrvatskim organima (državno sudstvo, USKOK), kao i da sam spreman da se podvrgnem ispitivanju poligrafom. Do današnjeg dana niko me nije kontaktirao, niti je iko ispitivao moje tvrdnje – bilo političari ili mediji", objavio je Mamić na Facebooku.

I dalje tvrdi da nije ništa ukrao iz Dinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Želim da se vratim u Hrvatsku i pristupim svim suđenjima protiv mene i to uz samo jedan uslov, a to je da to ne bude na sudu u Osijeku", zaključio je.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi