Fudbaler Slobode pred Beitar

Zeba: Beitar je favorit, ali imamo dobre šanse

Ekspedicija Slobode jutros je sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu otputovala za Izrael.   

Tuzlaci će sutra u Jerusalemu odigrati uzvratni meč 1. pretkola Evropske lige protiv domaćeg Beitara, a pred sami polazak razgovarali smo sa Slobodinim kapitenom Zajkom Zebom. 

"Rezultat je otvoren i za nas i za njih. Oni su favoriti i u maloj prednosti, ali imamo svoje šanse i možemo se nadati dobrom rezultatu. Upoznati smo sa njihovim kvalitetama i manama, a najbitnije je da izdržimo prvih 30 minuta da ne primimo gol i onda se možemo nadati dobrom rezultatu", kazao je Zeba. 

Na pitanje koliko je zadovoljan formom ekipe, Zeba je odgovorio: 

"Ovo je nama prva takmičarska utakmica. Sigurno je da će forma ići uzlaznom putanjom, a ne bi ni valjalo da smo svi u maksimalnoj formi, tek prvenstveno počinje za nekih 20 dana. Najbitnije je da nema povreda i da smo dobro igrali u prvoj utakmici."

Svjestan je Zeba da će biti teško igrati u Izraelu zbog visoke vlage. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Moramo igrati, kako njima, tako i nama. Oni su se više naviknuli na tu temperaturu, ali i oni su ranjivi i stvarno se možemo nadati dobrom rezultati ako se postigne gol. Mislim da imamo dobre šanse, sve zavisi kako ćemo se postaviti na terenu i kako ćemo ući u utakmicu", riječi su Zebe.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi