Zec: Imamo recept za Grke

Gabala večeras Evropa ligu otvara duelom sa PAOK-om

Zec: Imamo recept za Grke

Adnan Beganović

Nakon Lige prvaka večeras počinje i grupna faza Evropa lige. Na rasporedu ju 24 susreta, a po prvi put u historiji u Evropa ligi učestvovat će i azerbejdžanska Gabala, čije boje brani i bh. reprezentativac Ermin Zec.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja kvalifikacija Evropa lige, azerbejdžanska Gabala, u 1. kolu Grupe C odmjerit će snage sa PAOK-om, za koji zbog povrede najvjerovatnije neće nastupati Gojko Cimirot.

Napad Gabale, predvodit će bosanskohercegovački reprezentativac, Ermin Zec, koji je zbog lakše povrede leđa propustio posljednji prvenstveni susret svoje ekipe.

"Uoči duela sa Interom sam na treningu osjetio blažu bol u predjelu leđa, pa sam u dogovoru s trenerom propustio susret sa Interom. Sada sam mnogo bolje i s nestrpljenjem očekujem početak večerašnjeg susreta. Neće biti lako jer PAOK je sjajna ekipa, ali pokazali smo da imamo recept za Grke. U 4. pretkolu smo izbacili Panathinaikos, pa mislim da se ravnopravno možemo nositi i sa PAOK-om", za SportSport.ba je istakao Zec.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bosanskohercegovački reprezentativac tvrdi da Gabala nije pod pritiskom, odnosno da su on i saigrači samim plasmanom u grupnu fazu ostvarili i više od planiranog.

"Iskreno, malo ko je očekivao da se možemo plasirati u grupnu fazu, pogotovo nakon žrijebanja 4. pretkola. Panathinaikos je bio apsolutni favorit, ali smo se na kraju mi zasluženo radovali. Ovo je historijski uspjeh za naš klub, pa i za azerbejdžanski fudbal, no ne mislimo sada stati, odnosno želimo osvojiti što više bodova, a ako se ukaže prilika za plasman dalje, budite sigurni da ćemo je iskoristiti", zaključio je Zec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.