Zec majstorijom digao Grbavicu na noge: "Razmišljam pred meč, što ne bih dao gol i u derbiju?"

Sretan zbog ekipe i navijača, vjeruje u bolje dane kluba

Zec majstorijom digao Grbavicu na noge: "Razmišljam pred meč, što ne bih dao gol i u derbiju?" · Intervju

S. Mlaćo
Plavi su pjevali, a bordo tugovali.

Rezime je to sarajevskog vječitog derbija koji je odigran u subotu na stadionu Grbavica.

Željezničar je poveo golom Armina Hodžića, a pred sami kraj pogodak kakav se rijetko viđa na bh. terenima.

Iskusni Ermin Zec majstorski je pogodio mrežu mladog Dizdarevića i digao Grbavicu na noge. Zec je potvrdio klasu, a jutros se javio za SportSport.ba.

U stilu velikog sportiste stalno je isticao ekipu, hvaleći kolektiv, a posebno su ga obradovali aplauzi sretnih navijača.

“Svaka utakmica je posebna, pogotovo kada je derbi. Svi smo željno čekali da utakmica počne, znamo šta znači za naš klub, naše navijače i ovaj grad. Slavili smo, nadamo se da će nam ova pobjeda biti vjetar u leđa i da ćemo u nastavku sezone igrati u ovakvom ritmu“, prve su riječi Zeca.

Oglasi

Bordo tim je bio favoriti, iako se kaže da u derbiju nema favorita.

“Sigurno je tako, bili su favoriti. Oni imaju iskusniju ekipu, neću rećii kvalitetnije, jer niko neće reći da je slabiji od nekog, ali nisu nam mnogi davali puno šansi. Ipak, mi smo Željo i kada igramo pred našim navijačima, mi smo neka druga ekipa“.

Pogodak koji je postigao hit je među navijačima Željezničara. Priznaje da mu je pao kamen sa srca, pratili su ga brojni pehovi, no malo je trebalo da potvrdi klasu. Klasu zbog koje se dolazi na stadione i uživa.

“Od kada sam tu prate me pehovi. Nisam na nivou na kojem sam bio i na kojem mogu biti, a to mi je stvarno žao. Da mogu vratiti vrijeme, samo bi vratio da budem zdrav i da dam više, ali šta je, tu je. Idemo dalje. Koliko god sam igrao, uvijek sam davao maksimum za Želju. Drago mi je zbog gola, razmišljao sam o tome da sam dao tih 'nekih' golova, zašto ne bi dao i u derbiju? Ovo je najslađi pogodak. Čast mi je bila obući dres Željezničara, zaigrati na Grbavici, postići prvi pogodak, a sada pogoditi i u derbiju. Nismo bili prvaci kako sam tu, ali bit ćemo ako Bog da“.

Oglasi

O Mulaliću govori biranim riječima.

“Sve je derbije dobio. Dobar je trener, ima tu posebnu energiju, zaista strašno... Pratio sam ga s klupe, uh kakva energija... On može još igrati, vjerujte. Prenosi energiju na igrače, imamo našu igru i svima će teško biti sa nama“.

Njegov pogodak je hit na društvenim mrežama. Čestitke su pristizale sa svih strana, brojne prijatelje ima širom svijeta.

“Bilo je zaista poziva, posebno to prate dole u Šibeniku. Drago mi je zbog gola, ali prije svega mi je drago što je Željo dobio, da su naši navijači sretni i da klub krene uzlaznom putanjom“.

U narednom kolu Plavi će u goste Leotaru.

“Kako god da smo prošli u derbiju, u Trebinju se očekuje naša pobjeda. Leotaru je bitna svaka utakmica, bore se za opstanak, ali pobjeda protiv Sarajeva nama je dala dodatno samopouzdanje. Nadam se da ćemo dole pobijediti i opet se radovati“.

 Svi koji vole i simpatišu Željezničar Zecu su poželjeli mnogo zdravlja, a kada je zdrav, svjesni su da će biti velika snaga kluba. I ove pripreme imao je problema sa povredom, no situacija je sve bolja.

“Ružno je govoriti koliko mogu dati... Bitno je samo da sam zdrav i da sam na raspolaganju treneru, a on će odlučivati koliko je to. Bitno je samo da mi pobjeđujemo, a ostalo će doći“, kazao je Ermin Zec na kraju razgovora za SportSport.ba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Najbolji igrač lige od kako je otišao Zakara. Pa čovjek se za****va, ne trenira i riješi derbi.
15 3
Alme1921
Zeko ti si top igrac..steta povrede te bas ne stede,aBd da krenes redovno igrati ?
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi