Zec: Maksimir će vidjeti najboljeg napadača

Uoči derbija na Maksimiru

Zec: Maksimir će vidjeti najboljeg napadača

Adnan Beganović

Uoči derbi susreta hrvatskog fudbalskog prvenstva između prvoplasiranog Dinama i drugoplasiranog Šibenika, bosanskohercegovački napadač Ermin Zec izjavio je za tamošnje medije da se nada pozitivnom rezultatu na Maksimiru.

“Od ljeta nisam imao nijedan jedini kontakt s Dinamom o mogućem transferu. Tako barem tvrdi moj menadžer, kojemu prepuštam sve brige oko toga kamo ću otići na zimu, u čemu sam postigao dogovor sa Šibenikom. Zagrepčani nisu u nekoj strašnoj formi, da se mi ne bi mogli nadati uspjehu”, rekao je Zec za Slobodnu Dalmaciju te dodao:

“Prije nedjeljog derbija Dinamo ima važnu međunarodnu utakmicu s Ajaxom. Njihov umor i slab dan, te naša inspiracija, to je dobra formula za uspjeh u Maksimiru. Tamo, uostalom, želim potvrditi sve češće teze da sam najbolji napadač Prve hrvatske lige.”

Samouvjereni Zec u razgovoru se osvrnuo i na predstojeće istorijske utakmice naše reprezentacije s Portugalom.

“Znamo mi da će Portugalci silno navaliti u Lisabonu od prve minute. To držimo za našu veliku šansu, jer otkako nas vodi Blažević dobro stojimo na travnjaku, s lakoćom hitamo u kontre. Ako zabijemo gol u prvom susretu, imamo velike šanse u revanšu”, zaključio je brzonogi Bugojanac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.