Zec: Pokazali smo da imamo kvalitet, bit će to puno bolje

Asim Zec za SportSport.ba

Zec: Pokazali smo da imamo kvalitet, bit će to puno bolje

Samir Mlaćo

Naša mlada reprezentacija protekle sedmice odigrala  je dva prijateljska susreta i upisala po jednu pobjedu i  remi. U Zenici su izabranici selektora Darka Nesterovića sa 1:0 savladali Olimpijsko -mediteransku selekciju, da bi u petak u Krškom remizirali sa odgovarajućom selekcijom Azerbejdžana (0:0).

Od 53. minute u tom susretu naši momci imali su i igrača više, ali nedostatak koncentracije u odlučujućim momentima bio je glavni razlog što je mreža neugodnih Azerbejdžanaca ostala netaknuta.

Asim Zec, sjajni mladi napadač koji je u proteklom periodu nosio dres Travnika, bio je veoma zapažen protiv Azerbejdžanaca.

"Sigurno da je Azerbejdžan dobar protivnik, tu se spremaju već deset dana i mislim da su spremniji od nas.  Imali smo svoje šanse, pogotovo kada su dobili crveni karton. Ja sam promašio te neke šanse, ali mislim da će to doći na svoje", kazao je Zec koji je ipak optimista za naredne akcije.

"Igrači nisu sto posto spremni, neki su došli sa odmora, ali ove dvije prijateljske utakmice su pokazale da imamo kvalitet. Polako se uigravamo i u kvalifikacijama će to biti puno bolje", dodao je mladi napadač rođen u Bugojnu.

Zec je u dresu Travnika postigao šest pogodaka i dodao tri asistencije, a posebno se istakao u duelu sa Vitezom (3:1) kada je briljantnu partiju okrunio het –trickom.  Sigurno je da neće ostati na Piroti, a u narednom periodu biti će poznato gdje će nastaviti karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi