Zec: Prevazišao sam Šibenik i HNL

Napadač Šibenika i reprezentacije za SportSport.ba

Zec: Prevazišao sam Šibenik i HNL

Adnan Beganović

Ermin Zec, napadač Šibenika i mlade reprezentacije BiH, nakon uspješne polusezone nalazi se na odmoru u rodnom Bugojnu.


U razgovoru za najčitaniji sportski portal u BiH, SportSport.ba Zec je istakao da želi napustiti Šibenik i nastaviti karijeru na zapadu.

- Ermine, spuštena je zavjesa na jesenji dio prvenstva HNL. Kako ste zadovoljni svojom igrom?

- Na samom početku sezone imao sam malu krizu, ali zahvaljujući treneru Kaliniću, koji me je znao "istrpjeti" nakon uvodne krize vratio sam se dobrim igrama i u dosadašnjem dijelu sezone postigao osam golova i imao tri asistencije, što me svrstava u red najboljih strijelaca HNL.

- Vaše dobre igre zapazili su i mnogi skauti velikih klubova koji su iz utakmice u utakmicu zauzimali mjesta na tribinama gdje god bi Šibenik igrao. Kako jedan mladi sportista, kao Vi, uspjeva da se odupre pritisku i pričama o interesovanju velikih klubova?

- Dosta je teško ostati imun na sve te priče, ali moje je da trerniram svakim danom sve više i da pružam partije koje se od mene očekuju. Nadam se da sam i ove sezone opravdao povjerenje, kako zahtjevne publike u Šibeniku, tako i stručnog štaba na čelu sa našim trenerom Katalinićem.

- Nakon dobrih partija u dresu Šibenika i mlade reprezentacije, stigao je i poziv od Miroslava Blaževića za prijateljsku utakmicu naše najbolje selekcije sa Slovenijom. Kakve dojmove ste stekli  o "treneru svih trenera" i starijim kolegama iz reprezentacije?

- To što sam doživio u Sloveniji nikada neću zaboraviti. Selektor je stvorio atmosferu koja se rijetko viđa, svi mi smo kao jedan, njegovi treninzi, pripreme za utakmicu su nešto što se riječima ne može opisati. Sve u svemu, jedno prelijepo iskustvo i rad sa vrhunskim stručnjakom koji će mi sigurno puno pomoći u nastavku karijere.

- Da li očekujete pozive i za naredne akcije A selekcije?

- Šta reći, normalno je da se nadam da će me i dalje pratiti, a ja ću svojim igrama "primorati" selektora da mi uputi poziv. Ja se neću odreći niti dresa mlade selekcije, jer imamo dobru generaciju koja može mnogo a i državni dres je svetinja i osjećaj koji imaš kad nosiš taj dres je nešto najlijepše što se može desiti jednom sportisti.

- Za kraj, kakvi su planovi, da li ostajete na Šubičevcu ili već slijedi promjena sredine?

- Ne znam ni sam, ali mislim da sam prevazišao Šibenik i HNL. Ima dosta poziva sa raznih adresa ali velika prepreka za transfer je i obeštećenje koje traži Šibenik. Jako sam razočaran tim stvarima, pet miliona eura traže za moju "slobodu". Direktor kluba jedne prlike mi kaže "ako Mandžukić vrijedi osam miliona, onda mi tebe ne možemo prodati ispod pet". Ovih dana namjeravam u Šibenik na razgovor o tim stvarima, mislim da je to previše novca za nekoga ko igra u Šibeniku i da mi to dosta otežava transfer.

- Da li je bilo konkretnih ponuda?

- Bilo je dosta toga, ruski Saturn je bio "zagrizao", ali pravo da kažem, meni se ne ide u Rusiju, ne želim da budem daleko od selektorovih očiju. Skauti francuskog Lila i ukrajinskog Shaktara pratili su me na nekoliko utakmica i veoma su zadovoljni mojim igrama. Sve u svemu, nadam se da ću u narednih sedam dana sve riješiti, a SportSport.ba će biti prvi koji će saznati sve o nastavku moje karijere, zaključio je razgovor za najčitaniji bh. sportski portal mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedna od najvećih nada bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije