Žele ga se riješiti: United odredio simboličnu cijenu za Herreru

Odlazi već u januaru?

Žele ga se riješiti: United odredio simboličnu cijenu za Herreru

Endin Čaušević

Španski fudbaler Ander Herrera vjerovatno igra svoju posljednju sezonu u Manchester Unitedu, a nije nemoguće da već u januaru promijeni klub.

Herrera je na Old Trafford stigao prije četiri godine iz Athletic Bilbaa za 33 miliona funti kao veliko pojačanje. U dresu United ovaj 29-godišnji veznjak odigrao je 166 utakmica i postigao je 17 golova. Ipak, ove sezone Jose Mourinho ne računa previše na njega jer je odigrao samo pet utakmica.

Španski veznjak s Crvenim đavolima ima ugovor do kraja ove sezone i gotovo sigurno da će napustiti United. Na Old Traffordu nisu zainteresovani da produže saradnju s Herrerom, a cilj im je da ga prodaju već u januaru kako bi uspjeli zaraditi nešto novca.

Navodno, Machester United je spreman da ga pusti skoro besplatno i poručili su da bi prihvatili ponudu oko pet miliona funti što je znatno manje u odnosu na iznos za koji su ga doveli. Ipak, engleski klub želi barem nešto da zaradi što je bolje nego da Herrera na ljeto ode kao slobodan igrač.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi