Zeleno svjetlo i za 3. njemačku ligu!

"Nadam se da ćemo se vratiti kobasicama, pivu i uživanju u našem voljenom sportu"

Zeleno svjetlo i za 3. njemačku ligu!

Put ka nastavku takmičenja u njemačkoj trećoj ligi je čist. Na video konferenciji DFB-a, 94.3% od ukupno 253 delegata je glasalo za dozvolu nastavka takmičenja.

Tako je velika većina delegata bila protiv zahtjeva saveznih pokrajina Saska i Saska-Anhalt koje su željele potpuni prekid sezone zbog pandemije novog koronavirusa.

Prema planu DFB-a, lopta bi se na terenima treće njemačke lige trebala ponovo zakotrljati od 30. maja, dok će se već osnovana radna grupa nastaviti brinuti za ekonomsku stabilnost lige.

"Glasanje je jasno pokazalo da najglasniji nisu uvijek u pravu. Mi živimo u demokratiji", rekao je predsjednik DFB-a Fritz Keller, pa dodao:

"Nadam se i biću sretan kada se u jednom trenuku vratimo kobasicama i pivu i uživanju u našem voljenom sportu".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treća liga je posljednji rang profesionalnog fudbala. Sezona je prekinuta nakon 27 odigranih kola, a u tom trenutku je Duisburg bio prvi na tabeli.

Podsjetimo, 1. i 2. Bundesliga su se nastavile još polovinom maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi