Želi svoj novac: Neymar i Barcelona idu na sud

Zbog klauzule za "lojalnost"

Želi svoj novac: Neymar i Barcelona idu na sud

Endin Čaušević
Teme:

Brazilski fudbaler Neymar oborio je sve rekorde transferom iz Barcelone u PSG.

PSG je odlučio aktivirato otkupnu klauzulu brazilskog fudbalera i platiti nevjerovatnih 222 miliona eura Barceloni što je rekordan transfer u historiji fudbala. Neymar je jučer doputovao u Pariz, te je zvanično predstavljen javnost i navijačima ovog francuskog kluba.

Poznato je da je ova transfer saga trajala skoro dvije sedmice i iako se mislilo da će Neymar ostati u Barci na kraju se desilo upravo suprotno. Brazilac je u ugovoru s Barcom imao klauzulu da mu klub mora platiti 26 miliona eura za "lojalnost" ukoliko ostane član ovog kluba do 31. jula.

Iako je Neymar bio član Barcelone do prije nekoliko dana katalonski klub je odbio da isplati navedenu klauzulu. Ovaj potez je naljutio oca brazilske zvijezde koji je odlučio da tuži Barcelonu. Neymar Senior želi da se ovaj dogovor ispoštuje jer je i njegov sin ispoštovao svoj dio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi