Neymar ostaje bez bonusa za lojalnost
Foto: EPA

Barcelona Brazilcu neće isplatiti 26 miliona eura

Neymar ostaje bez bonusa za lojalnost

Teme:

Barcelona je potvrdila da neće isplatiti bonus za lojalnost Neymaru i njegovom ocu nakon što su optužili svog sada već bivšeg igrača da je prekršio uslove iz ugovora.

Brazilski fudbaler je realizovao rekordni transfer vrijedan 222 miliona eura i prešao iz Barcelone u PSG, a špekuliše se da su Neymarov otac i njegov menadžer namjerno odugovlačili postizanje dogovora kako bi uspjeli aktivirati klauzulu o lojalnosti, vrijednu 26 miliona eura, iz Neymarovog ugovora s Barcelonom. 

Prema ugovoru koji je Neymar potpisao s Barcom u oktobru prošle godine, klauzula o bonus za lojalnost je mogla biti aktivirana nakon 31. jula ove godine, međutim katalonski klub neće pristati da istu isplati.

Glasnogovornik Barcelone, Josep Vives, je istakao da je Neymar zbog razgovora s čelnicima PSG-a prekršio određene članke ugovora uključujući i onaj o bonusu za lojalnost, te da mu isti neće biti isplaćen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Postojala su tri uslova da bi se mogla aktivirati ta klauzula: Da igrač ne pregovara s drugim klubovima tri mjeseca prije 31. jula, da javno istakne namjeru da ispuni svoj ugovor u cjelini i da bonus podigne tek 1. septembra, kako bi bili sigurni da neće otići u drugi klub", izjavio je Vives, te dodao:

"Pošto je on ove uslove prekršio, klub neće likvidirati ček koji je on dobio pri produženju ugovora."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi