Želi u Juve? Cristiano Ronaldo odbio ponudu od 200 miliona eura

Ne ide mu se u Kinu

Želi u Juve? Cristiano Ronaldo odbio ponudu od 200 miliona eura

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo sve je bliže izlaznim vratima Real Madrid, a mnogi su sigurni da će karijeru nastaviti u dresu Juventusa.

Španski mediji prenose da je Ronaldo odlučio da je vrijeme da napusti kraljevski klub i nađe novi izazov u svojoj karijeri. Portugalac je na Santiago Bernabeu stigao 2009. godine iz Manchester Uniteda i za devet sezona s Real Madridom je osvojio sve što je mogao.

Čini se da je Ronaldo najbliži prelasku u Juventus iako je jasno da ima još mnogo klubova koji bi željeli vidjeti jednog od najboljih igrača svijeta u svojim redovima. Kako piše ugledna Marca, Ronaldo je dobio nevjerovatnu ponudu od jednog kineskog kluba.

Navodno, jedan od klubova iz Kine ponudio je Ronaldu dvogodišnji ugovor vrijedan nevjerovatnih 200 miliona eura, ali je to Portugalac odbio. Očito je da Ronaldo ne želi još uvijek napuštati Evropu i sigurno je da može još nekoliko sezona igrati na vrhunskom nivou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ponuda Juventusa je dosta skromnija od ove jer Stara dama nije u mogućnosti ponuditi Ronaldu 100 miliona eura po sezoni. Juve je za Ronalda spremio 30 miliona eura godišnje što je očito Portugalcu dovoljno jer će time postati najplaćeniji igrač na svijetu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi