Sutra se obilježava 30 godina sjećanja na Želimira Vidovića Kelija

Sutra se obilježava 30 godina sjećanja na Želimira Vidovića Kelija

Edmir Škorić

Ove godine se obilježava 30. godišnjica sjećanja na heroja u kopačkama, pokojnog Želimira Vidovića Kelija.

Tim povodom, u utorak 17. maja biće održan niz aktivnosti na prostoru općine Novi Grad:

U 17 sati u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu biće odigrana revijalna utakmica veterana FK Sarajevo - FK Bosna Sarajevo, a u 18:30 sati položit će se cvijeće na spomen obilježju kod Općine Novi Grad.

U 19 sati održat će se projekcija filma "Keli" autora Muhameda Bikića u produkciji TVSA, u velikoj sali Općine Novi grad Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, iz Sarajeva su podsjetili da u Bordo FAN SHOP mogu kupiti majice posvećene legendi kluba i čovjeku velikog srca, Želimiru Vidoviću Keliju po cijeni od 25 KM. U dogovoru sa porodicom Vidović, sav prihod od prodaje majica ide u obnovu spomen obilježja u TC Butmir.

Inače, danas je organizovana i press konferencija na kojoj je bilo riječi o legendarnom Keliju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gvardijan
Keli je dao svoj zivot da bi spasio druge zivote.Veliki fudbaler,veliki covjek.Licno sam ga poznavao.LEGENDO uvijek ces zivjeti u srcima ljudi koji si odusevljavao i kao fudbaler a jos vise kao veliki COVJEK.Neka ti je laka zemlja Bosanska koju si toliko volio.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi