Želio je da AIK dobije 5:0, a na kraju se zadovoljio i nulom

Thern pohvalio Zebu

Želio je da AIK dobije 5:0, a na kraju se zadovoljio i nulom

Jedan od najboljih fudbalera AIK-a Simon Thern je prije utakmice na Grbavici vrlo samouvjereno poručio da priželjkuje da njegov tim pobijedi sa 5:0.

Ipak, AIK ne samo da nije postigao pet golova već uopšte nije uspio pronaći put do mreže Vedrana Kjosevskog, pa se Thern na kraju morao zadovoljiti i neriješenim rezultatom.

"Rekao sam da želim da dobijemo 5:0 jer bi samo taj rezultat garantovao mom timu prolaz nakon prve utakmice. Utakmica je bila ujednačena, nije bilo previše šansi i nije dobro što nismo postigli gol na gostovanju. Ipak, 0:0 na gostujućem terenu nije loš rezultat. Mislim da možemo proći, imamo dobre šanse", rekao je Thern, te nastavio:

"Željezničar je dobra, tehnički jako potkovana ekipa. Sviđa mi se kapiten Zeba, odlučan je s loptom i teško mu je oduzeti. Svi igrači iz bivše Jugoslavije su jako dobri sa loptom, pa me i ne čudi što je to slučaj i sa igračima iz BiH. Sve u svemu, dobro je što nismo izgubili".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Simon Thern je večeras osjetio atmosferu prepune Grbavice i kaže da je uživao u atmosferi.

"I ranije sam igrao nekoliko utakmica u zemljama bivše Jugoslavije i svaki put je atmosfera bila sjajna. Tako je bilo i večeras. Bilo je lijepo igrati ovdje", zaključio je Thern.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi