"Želio sam mijenjati dres sa Salihovićem, ali on je imao uslov"

Nijemac se prisjetio susreta s bivšim Zmajem

"Želio sam mijenjati dres sa Salihovićem, ali on je imao uslov"

Klub po imenu FC Oberneuland koji se takmiči u bremenskoj ligi po prvi put nakon sezone 2012/2013. naći će se u DFB kupu.

Na startu takmičenja ovaj niželigaš će se sastati sa mnogo poznatijim Darmstadtom, a nadolazećem duelu se posebno raduje kapiten Daniel Block, za kojeg su utakmice DFB kupa od posebnog značaja.

2009. godine kao igrač Aumung-Vegesacka od Hoffenheima je poražen s visokih 9:0, a u razgovoru za medije u Njemačkoj prisjetio se i kako je tada kao klinac odbio da zamijeni dres sa našim Sejadom Salihovićem, i to u vremenu kada je on bio na vrhuncu slave.

"Meni kao amaterskom fudbaleru ovakve utakmice su posebne. Jedne prilike kada sam igrao protiv Hoffenheima prišao sam Sejadu Salihoviću s namjerom da zamijenimo dres, ali on mi je rekao da ću ga dobiti samo ukoliko i ja njemu poklonim svoj. Nisam želio, ipak je to bio prvi moj dres u DFB kupu i želio sam da ga zadržim po svaku cijenu", ispričao je Block.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posljednji put u DFB kupu Oberneuland je igrao protiv Borussije Dortmund. Milioneri su tada slavili bez problema s 3:0 golovima koje su postigli Reus, Perišić i Blaszczykowski.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Haha dobra fora
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi