Želje Vlade Jagodića pred žrijeb u ponedjeljak su jasne

Može i velikan, ali ne u ovakvim uslovima

Želje Vlade Jagodića pred žrijeb u ponedjeljak su jasne

E. Škorić

FK Borac je uspješno prošao prvu prepreku u Evropi i sada s nestrpljenjem čeka ponedjeljak i žrijeb parova 2. pretkola Evropske lige.

Borac je u prvom pretkolu pobijedio Sutjesku iz Nikšića i sada kao nenositelj čeka narednog rivala. U opticaju je 35 mogućih rivala, a nije isključeno da kuglice Banjalučanima dodijele ekipe poput Tottenhama, Milana ili Wolfsburga.

Mnogi žele neko atraktivno i zvučno ime, ali Jagodić bi najradije rivala po mjeri protiv kojeg može da se očekuje plasman u 3. pretkolo.

"Teško je govoriti o imenima, bilo bi degutantno jer možda se desi da i ne bude u našoj podgrupi. Znate da će biti grupe po 10 klubova u kojima će se tražiti pet parova. Da li će to biti opet na regionalnom principu, što bi nam i najviše odgovaralo, vidjećemo. Imamo vrijeme za skauting, nisu utakmice odmah nakon žrijeba, već se igra za nepune tri sedmice", istakao je Jagodić, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Ima želja i reakcija u klubu i oko njega. Voljeli bi najjače. I ja bih volio dobiti najjačeg, ali samo pod uslovom da imamo publiku, pa da napunimo naš Gradski stadion i da ljudi imaju šta vidjeti. Ovako, zagovornik sam da dobijemo nekoga sa kim možemo ravnopravno da se borimo, a ima takvih ekipa. Zašto ne biti optimista? Nisam ludi optimista, ali optimista jesam jer zašto se ne bismo borili za prolaz dalje?", naglašava trener Borca.

Borac će sutra saznati grupu s pet potencijalnih rivala pred žrijeb u ponedjeljak, a 17. septembra igrat će meč 2. pretkola Evropske lige. No, sada su misli cijelog Borca usmjerene na meč sa Krupom u ponedjeljak.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
U pravu je covijek, od nekih velikana sad nema koristi. Bolje proci u trece pretkolo pa uzet pare
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi