Željeli su ga Barca i Liverpool, a odlučio se za - Granadu

Brazilac drugačije razmišlja

Željeli su ga Barca i Liverpool, a odlučio se za - Granadu

Teme:

Jedan od mladih brazilskih fudbalera kojem predviđaju veliku karijeru je Emerson Caio. 

Svojim igrama u dresu Corinthiansa ovaj 17-godišnjak je zapao za oko mnogim evropskim velikanima, između ostalog Barceloni i Liverpoolu, međutim njegov izbor na kraju je pao na - Granadu. 

U dogovoru sa svojim zastupnikom mladi Caio se odlučio za Granadu iz razloga što mu je bitno da igra fudbal, odnosno ne želi grijati klupu ili eventualno nastupati za drugi tim koji se takmiči u jednoj od nižih liga. 

"Vrlo sam sretan što sam potpisao za Granadu. Ovo je za mene klub koji ima sve što mi je potrebno da napredujem kao igrač. Nadam se da ću uspjeti u tome", izjavio je Caio nakon što je stavio paraf na ugovor. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Caio će se priključiti Granadi na kraju sezone kada navrši 18 godina, a jedini problem za njega bi moglo biti to što njegov novi klub vodi grčevitu borbu za opstanak u La Ligi. Trenutno se nalazi na pretposljednjoj poziciji i jednom nogom je već u nižem rangu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi