Istinski spektakl i neponovljive scene: Manijaci "začarali" Sarajevo za 100. rođendan FK Željezničar

Scene za pamćenje

Istinski spektakl i neponovljive scene: Manijaci "začarali" Sarajevo za 100. rođendan FK Željezničar

A. Čaušević

Već nekoliko sedmica najavljivani spetkal je ispunio očekivanja. Manijaci su za 100. Željezničar priredili scene za pamćenje. 

Željezničar već nekoliko dana proslavlja 100. rođendan, a šlag na tortu bili su bakljada i sinhronizovani vatromet širom Sarajeva.

Navjerniji navijači popularnih Plavih s Grbavice su već ranije najavili da će se istovremeno u svim dijelovima grada zapaliti pirotehnička sredstva.

Palio se vatromet na krovovima brojnih domova, na vrhovima zgrada, nebodera te su priredili scene o kojim će se definitivno pričati ne samo u BiH već i u regionu.

Poveća grupa navijača okupila se i na stadionu Grbavica gdje je također napravljena bakljada.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, večerašnja sinhronizovana bakljada je praktično šlag na trotu višednevnom slavlju prvog stoljeća postojanja najtrofenijeg bh. kluba.

Svečano je bilo i u subotu kada je oko 10.000 gledatelja priredilo nezaboravnu atmosferu u popularnoj Dolini ćupova, ali je meč protiv Veleža okončan 0:0.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Duze raja pod vodom izdrzala, nego zeljin vatromet HAHAHAHAHAHAHAHHA
18 44
Ende
Vec vidjeno samo puno bolje ... HZ proslava 30 godina
15 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi