Mulalić je znao šta ga danas čeka u Banovićima: "Želimo napraviti iskorak"

Trener Željezničara nakon pobjede protiv Budućnosti

Mulalić je znao šta ga danas čeka u Banovićima: "Želimo napraviti iskorak"

E. Čaušević

Željezničar je danas u gostima pobijedio Budućnost sa 2:1 i plasirao se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Plavi su danas u Banovićima uspjeli teže od očekivanog uspjeli da pobijede ekipu Budućnosti sa 2:1 i plasiraju se u narednu rundu ovog takmičenja.

Golove za Željezničar postigli su danas Dženis Beganović i Edin Cocalić, dok je jedini pogodak za domaću ekipu postigao Avdić.

Nakon utakmice na pobjedu svog tima osvrnuo se i Edis Mulalić koji je izjavio da smatra da je Željezničar zasluženo prošao u narednu fazu Kupa naše zemlje.

"Znali smo da će biti teška utakmice, pogotovo zbog toga što je Budućnost uvijek bila dobra ekipa kod kuće. Bezveze sebi u drugom poluvremenu zbog toga što nismo imali komunikaciju u zadnjoj lini dovedemo rezultat u neki egal. Poslije toga smo se vratili, a onda smo kontrolisali igru. Mislim da smo zasluženo prošli dalje", rekao je Mulalić i dodao.

"Želimo da napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Trudimo se iz utakmice u utakmicu da to izgleda na najbolji mogući način. Nekada to uspije, a nekada ne. Na nama je da radimo i borimo se".

Igrači Željezničara neće imati mnogo vremena za pauzu jer ih već za vikend očekuje meč 15. kola Premijer lige.

Plavi će na Grbavici u derbiju dočekati ekipu Veleža, a ova utakmica igra se u subotu s početkom u 17 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je trenutno na četvrtoj poziciji Premijer lige sa 22 boda, dok je Velež šesti i ima tri boda manje u odnosu na sarajevski klub.

Treba istaći da su i Rođeni odigrali danas svom meč Kupa BiH, te su u Tešnju uspjeli da savladaju TOŠK sa 2:0 i plasiraju se također u osminu finala ovog takmičenja.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

imeiime
Sarajevski fudbal je dotakao dno. Pogledajte samo ko trenira 2 nekada najveca kluba u drzavi. Nevjerovatno!
4 4
BHBACIONALE
Bruka Mulaliću,bruka ....meni kao navijaču Zelje ovo je kao poraz vjeruj,jer primiti gol od ekipe koja nema ni para za platu je dno dna
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi