Kako izgleda tabela Premijer lige od početka očajnog niza FK Željezničar?

Plavi već 10 utakmica bez pobjede

Kako izgleda tabela Premijer lige od početka očajnog niza FK Željezničar?

Midhat Šljivak

Šest kola ostalo je do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a vjerovatno niko nije mogao ni sanjati da ćemo gledati veliku borbu za titulu prvaka.

Sarajevo je ispustilo je ogromnu prednost u odnosu na konkurenciju. Borac je nadoknadio 13 bodova minusa iz prvog dijela sezone i preuzeo je vrh tabele, a u igri za titulu je i Velež koji je dva boda iza vodećeg dvojca na tabeli.

Međutim, veliko razočarenje već mjesecima je sarajevski Željezničar koji je danas protiv Olimpika nastavio očajnu seriju bez pobjede i poražen je sa 2:1.

Sa Grbavice je mlađi sarajevski premijerligaš ponovo odnio sva tri boda nastavljen je niz Plavih od 10 utakmica bez pobjede u prvenstvu i navijači ovog tima ne mogu da vjeruju šta se dešava sa njihovim igračima.

Ako bi se gledala tabela Premijer lige u posljednjih deset utakmica, odnosno od početka očajnog niza Željezničara, sarajevski Plavi su uvjerljivo zadnji na tabeli. Osvojili su samo četiri boda i imaju omjer 0-4-6. Zabili su devet i primili 16 golova.

Svi ostali timovi u posljednjih deset utakmica imaju najmanje dvije pobjede, a u ovom periodu u najboljoj formi je mostarski Velež, koji igra zaista fenomenalno.

Oglasi

Tim Feđe Dudića je ostvario sedam pobjeda i tri neriješena rezultata i osvojio je 24 boda, a to im je pomoglo da se uključe u borbu za titulu prvaka BiH.

Borac je odmah iza njih sa 22 osvojena boda, a zatim slijede Zrinjski i Tuzla City sa po 20 osvojenih bodova. Razočarenje je i Sarajevo sa samo 12 bodova iz 10 odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Grbavici se svakako nadaju da će ova nestvarna serija fudbalera Željezničara zaustaviti već u narednom kolu kada gostuju na Koševu kod velikog rivala Sarajeva, a do kraja sezone Plave čekaju ogromni izazovu jer će nakon Sarajeva igrati sa Zrinjskim, Borcem, Veležom, Širokim i Krupom.

Premijer liga Bosne i Hercegovine odavno nije bila ovako zanimljiva. Nevjerovatne stvari se dešavaju na bh. terenima i sigurno da je rijetko ko mogao naslutiti nestvarno lošu seriju Željezničara, lošu formu Sarajeva, te borbu za titulu Veleža i Borca.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brigata_rossa.1981
Ajmo ROĐENIIIIII!!! Po titulu sad.
12 3
ratip irats
Držite se Vi Borca, pustite sarajevske klubove.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi