Kutak za sporni trenutak: Pitanje je samo da li je Chinedu igrao petom
Čini se da je opravdano poništen pogodak Širokog Brijega.

Poništen gol Širokog Brijega

Kutak za sporni trenutak: Pitanje je samo da li je Chinedu igrao petom

Eldar Ganibegović

Široki Brijeg je večeras poražen na Grbavici od Željezničara rezultatom 1:0 uz jedan poništen pogodak gostiju iz Hercegovine. Da li je to bila ispravna odluka sudija?

U okviru 28. kola WWin lige Bosne i Hercegovine večeras su se na stadionu Grbavica u Sarajevu sastali Željezničar i Široki Brijeg. Domaći tim slavio je pobjedu rezultatom 1:0.

Gol odluke vidjeli smo u 48. minuti utakmice. Radinović perfektno centrira s lijeve strane, Sulejman Krpić je na pravom mjestu i postiže pogodak.

Jasno, Široki Brijeg je nakon toga krenuo po izjednačenje i radovali su se gosti, ali ne zadugo. Zatresla se mreža Željezničara, no signalizirana je ofsajd pozicija.

Sudije su smatrale da je Chinedu igrao loptom prije nego što je lopta došla do igrača gostiju koji je imao otvoren put prema golu. Ako jeste, kako se čini na video snimku, onda je odluka ispravna. 

Situaciju možete pogledati u ispod priloženom videu, te sami procijeniti da li je Chinedu zaista igrao loptom ili ne.

Oglasi

Bilo kako bilo, situacija o kojoj će sasvim sigurno svoj stav iznijeti i stručna lica u emisiji namijenjenoj za analizu spornih momenata. Gosti se nisu složili s njihovom odlukom i žestoko su protestovali. 

Potom su gosti u dva navrata tražili i penal. Prvi put su tražili igranje rukom jednog fudbalera Plavih, a zatim i prekršaj nad Kpanom. No, Njegomirović je smatrao da nema elemenata za bijelu tačku.

Ovom pobjedom je Željezničar stigao do devetog mjesta. Ima 30 bodova, tri više od Tuzla Cityja koji je prvi u zoni ispadanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg je na sedmoj pozciji s 35 bodova i ostanak u ligi za tim s Pecare neće doći u pitanje.

Naredno kolo koje je na rasporedu oe 27. do 29. aprila Širokom Brijegu donosi domaći duel protiv Borca, dok će Željezničar u goste kod GOŠK-a.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Farense
Znaci prvo tesko da bi uspio odigrati petom ovdje jer je lopta bila brza, a da ne promjeni smjer. Druga stvar, zanimljivija, je da je sudac digao ofsajd odmah a nije mogao ovo vidjeti uopce. On je podigao zastavicu bez obzira na dodir ili ne.
4 1
Samo_Realno
Sve je to ok , ali da je pomocni sudac mogao da vidi da je ovaj dodirnuo loptu ,, nema shanse.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi