Željezničar dočekuje Krupu, Velež u Doboj kod Kaknja stiže po tri boda

Mečevi 8. kola

Željezničar dočekuje Krupu, Velež u Doboj kod Kaknja stiže po tri boda

E. Čaušević

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas utakmicama osmog kola, a na rasporedu su tri meča.

Ljubitelji bh. fudbala danas će ponovo moći uživati jer su na rasporedu tri utakmice, a sve počinje od 16:30 sati kada će se sastati Mladost i Velež. Nakon toga od 18 sati igraju Radnik i Olimpik, dok se program završava utakmicom Željezničara i Krupe (20 sati).

Sigurno je da će danas u centru pažnje biti duel na Grbavici gdje će Željezničar dočekati Krupu. Plavi su u prošlom kolu osvojili tri boda na Pecari i jasno je da žele nastaviti svoju seriju protiv Krupe koja baš ne blista na početku sezone.

Željezničar je trenutno drugoplasirani sa 15 bodova i ima dva boda, ali i meč manje u odnosu na lidera Sarajevo. S druge strane Krupa je pretposljednja sa četiri osvojena boda i jasno je da su večeras autsajderi na Grbavici.

"Svjesni su igrači da imamo tešku utakmicu i da nam može pomoći ova utakmica, jer onda ulazimo u seriju jakih utakmica. Lakše je igrati sa Sarajevo nego sa Krupom, jer ovdje moraš pobijediti. Poslije nas čeka zaostala utakmica sa Zrinjskim, pa i Tuzla City. Lako je tu motivirati igrače, a ove utakmice moraš malo više fokus prebaciti na pristup i pokušavanju da dadneš sve od sebe", rekao je Amar Osim pred današnji meč.

I prema kladionicama Željezničar je danas apsolutni favorit i sve osim pobjede Plavih bi bilo iznenađenje. MOZZART je pripremio kvote i za ovu utakmicu, a njih pogledajte OVDJE.

Kako smo već spomenuli današnji program otvaraju Mladost i Velež oba tima su poražena u prošlom kolu i sigurno je da se žele iskupiti danas svojim navijačima.

Velež je trenutno osmi sa devet bodova, dok Mladost ima dva boda manje i jedno mjesto je ispod Rođenih. Prema kladionicama Velež je favorit danas, ali je Mladost ranije pokazala da itekako zna iznenaditi favorite. Kvote kladionice MOZZART za ovu utakmicu pogledajte na OVOM linku.

Pored ove dvije utakmice danas ćemo gledati i okršaj u Bijeljini gdje će Radnik ugostiti Olimpik. Ove dvije ekipe ne blistaju ove sezone i ovo će biti derbi u donjem dijelu tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik je deseti sa četiri boda, dok je Olimpik posljednji s tri. No, Vukovi u dobroj atmosferi stižu u Bijeljinu nakon pobjede prošlog vikenda protiv Veleža iako su u srijedu u zaostalom meču poraženi od Sarajeva.

S druge strane, Radnik želi da prekine veoma lošu seriju jer već četiri utakmice ne znaju za pobjedu. Ekipa iz Bijeljine je u četiri prethodna nastupa uspjela da osvoji samo jedan bod. I kvote za ovaj meč su jako zanimljive, a očekivano Radnik ima ulogu favorita. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART pogledajte kvote za ovaj meč OVDJE.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajevoFC
Sazna li Seljo ikad protivnika u trecem pretkolu ili ce to kad izbace Maccabi?
5 3
user1582998148
14 sati ranije bih da pitam kitare koji ste na tabeli? Haha
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije