Zanimljivo lice u hotelu Željezničara: Stigao da ekipi s Grbavice poželi sreću u večerašnjem meču

Željo igra u Bakuu protiv Dinamo Minska

Zanimljivo lice u hotelu Željezničara: Stigao da ekipi s Grbavice poželi sreću u večerašnjem meču

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara večeras igraju revanš utakmicu prvog pretkola Konferencijske lige protiv Dinamo Minska. Meč se igra u Bakuu, a igrače Plavih jutros u hotelu posjetio je nekadašnji član mostarskog Zrinjskog kako bi im pružio podršku.

Poznato je da Dinamo Minsk zbog sankcija koje su uvedene Bjelorusiji svoje evropske utakmice ne može igrati na svom stadionu, te će i meč protiv Željezničara biti odigran na neutralnom terenu.

Izbor je na kraju pao na Azerbejdžan, odnosno Auersun Arenu koja se nalazi u Bakuu. Utakmica će biti odigrana pred paznim tribinama što je za Željezničar sigurno dodatna šansa koju mogu da iskoriste.

U prvoj utakmici koja se igrala na Grbavici prije sedam dana rezultat je bio 2:2, a putnik u drugo pretkolo bit će riješen večeras.

Iako neće biti navijača na tribinama igrači Željezničara imali su sjajan ispraćaj sa sarajevskog aerodroma od svojih navijača, a podršku imaju i u Azerbejdžanu.

Oglasi

Naime, Plave je jutros u hotelu posjetio iskusni golman Ivan Brkić koji je svojevremeno s dosta uspjeha nosio dres Zrinjskog.

Opis nije dostupan.

Brkić je došao kako bi igračima i stručnom štabu Željezničara pružio podršku u večerašnjem susretu i poželio im je sreću.

Inače, ovaj 28-godišnji golman živi u Bakuu gdje nastupa za Neftchi. U ovaj azerbejdžanski klub stigao je početkom 2022. godine iz Rige.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Brkić je ponikao u Karlovcu, a u karijeri je još branio za Istru, Lokomotivu, Imotski, Cibaliju i Zrinjski.

Što se tiče utakmice Dinamo - Željezničar ona se igra večeras od 19 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Patrice77
Gospodin
0 0
plemic
ovako mi odgajamo nogometaše.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi