Džeko je prepoznao lice sa premijerligaških terena, nasmijao se i odmah mu pružio ruku

Tokom subotnje utakmice

Džeko je prepoznao lice sa premijerligaških terena, nasmijao se i odmah mu pružio ruku

Edmir Škorić

Prije dva dana Fenerbahče je odigrao prijateljsku utakmicu protiv Neftčhija iz Bakua te je slavio sa 1:0, a jedini gol postigao je Edin Džeko.

Džeko je u 73. minuti postigao gol za pobjedu Fenera u koji je došao ovog ljeta kao slobodan igrač iz Intera. Dijamat je kao velika zvijezda stigao u redove turskog velikana i navijači su oduševljeni što je odmah počeo s postizanjem golova.

I dok Fener čeka svog rivala u drugom pretkolu Konferencijske lige, te početak prvenstva koji je zakazan za kraj avgusta, odigraće nekoliko pripremnih utakmica kako bi se ekipa što bolje upoznala i spremila za takmičarsske duele.

Džeko je velika zvijezda i naravno svi su jedva čekali da se pozdrave s njim, pa i svi igrači Neftčija prije početka duela u subotu.

Ipak, Edin je u tunelu odmah uočio Ivana Brkića, golmana Azerbejdžanaca koji je branio u Zrinjskom prije dvije godine.

Oglasi

Džeko se nasmijao i odmah pružio ruku 28-godišnjem hrvatskom golmanu, potom se rukovao sa sudijama, ali i sa ostatkom protivničkih igrača.

Dijamant je već sada ozbiljna zvijezda u gradu na Bosforu, što pokazuje i činjenica da mu je broj pratioca na Instagramu skočio na dva miliona nakon potpisa za Fener.

Kapiten bh. reprezentacije potpisao je dvogodišnji ugovor s Fenerom, koji će mu za to platiti najmanje 10 miliona eura.

Džeko prethodno nije dobio ponudu za nastavak saradnje sa sada već bivšim klubom Interom, pisalo se o i znatno bogatijoj ponudi iz Saudijske Arabije, ali je na kraju odluka pala na Fenerbahče.

Džeko će se tako nakon Željezničara, Teplica, Wolfsburga, Manchester Cityja, Rome i Intera okušati i u Fenerbahčeu.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine do sada je odigrao 129 utakmica na kojima je zabio 64 pogotka.

Top Komentari

Amaru
Al.koga libo za klocka
3 2
Pajkan
Ko i za vas
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti