Kolo se zatvara: Željezničar dočekuje Igman na Grbavici

Posljednji meč 29. kola

Kolo se zatvara: Željezničar dočekuje Igman na Grbavici

E. Ganibegović

Kolo koje se igra četiri dana zatvara se danas. U posljednjoj utakmici 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Željezničar na svojoj Grbavici dočekuje Igman.

U Sarajevu se sastaju dva tima koja ovaj susret dočekuju u nezavidnim pozicijama, no tri boda bi ih lansirala na mjesto gdje žele biti.

Željezničar se bori za Evropu i trenutno je šesti, no pobjeda večeras značila bi skok na četvrto mjesto s 45 bodova, bodom više od Veleža.

Gosti se bore ze ostanak u ligi zajedno s još pet klubova i trenutno su na 11. mjestu s 29 bodova, no samo dva manje od sedmog Tuzla Cityja i osme Sloge, pa bi ih tri boda na Grbavici podigla četiri pozicije iznad.

Posljednju utakmicu ova dva tima odigrali su 25. februara ove godine. Igmanu je to bila prva utakmica u Premijer ligi na svom stadionu u Konjicu i slavio je s 3:1.

Bila je to premijerna utakmica u proljetnoj sezoni za oba tima u ligi, a Igman je pokazao da je tvrd orah, te je sigurno da bi ovaj tim imao i više bodova sada da neke stvari nisu utjecale na to.

Oglasi

U pomenutoj utakmici Mirsad Ramić je doveo Igman u vodstvo u 34. minuti, da bi Mersudin Ahmetović u 76. duplirao prednost Igmana.

Krpić je smanjio u 89. minuti na 2:1, ali samo minut kasnije penal za domaćina koji u gol pretvara Petar Bojo i čekira velika tri boda domaćinu.

Večeras nas sigurno čeka drugačija utakmica od te. Željezničar vodi Nermin Bašić, za razliku od te utakmica kada je na klupi bio Edis Mulalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevski tim je u velikoj krizi. Izgubili su šest od posljednjih sedam susreta i današnju utakmicu posmatraju kao veliku šansu za izlazak iz krize, te za osvajanje bitna tri boda u borbi za Evropu.

Utakmica je na rasporedu od 20 sati i njome će biti zatvoreno 29. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli1946
**** Huse glupe štrumfove!
3 3
mitoza
Ako ne pobijedimo Igman onda čekati neka bolja vremena.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi