Afrikanci stižu na Grbavicu: Željezničar dogovorio saradnju s klubom iz Gane!

Klupski predsjednik potvrdio

Afrikanci stižu na Grbavicu: Željezničar dogovorio saradnju s klubom iz Gane!

A. Čaušević

Iako je proljeće odavno nastupilo, Željezničaru i dalje ne cvjetaju ruže u domaćem prvenstvu, a u međuvremenu se jača međunarodna reputacija trofejnog kluba iz bh. prijestolnice. 

FK Željezničar je dogovorio saradnju sa klubom iz Gane pod nazivom Medaema, potvrdio je to predsjednik Moses Armah, nakon što su prethodno propali pregovori s Glasgow Rangersom.

Mediji u Gani pišu da će Plavi ponuditi tehničku podršku, te da je moguća razmjena ciljanih igrača, tehničkog osobolja te rukovodstva kao i olakšice kod potencijalnih transfera.

Akademija Medaeme će s druge strane doputovati u Bosnu i Hercegovinu te trenirati na terenima FK Željezničar kako bi se klubovi dodatno zbližili. Ugovor je potpisan na tri godine.

"Sretni smo što smo ozvaničili parnerski dogovor sa Željezničarom koji slavi 100 godina postojanja. Ovo je uzbudljivo vrijeme za našg klub jer ciljamo da prošiloimo naš međunardni doseg i otvorimo klub za globalne mogućnosti kakve nudi bosanski gigant s Balkana", kazao je Armah.

[facebook]https://www.facebook.com/medeamasc/posts/419194025915944[/facebook]

Oglasi

"Oduševljeni smo perspektivom ovog partnerstva koji nudi obostranu korist za rast i pogon oba kluba. Postoji 'zarazan' entuzijzam za igrom i nastojat ćemo da proširimo granice Željezničara u Africi."

"Ovo partnestvo će pomoći da se ojačaju veze Bosne i Gane te da se prošili baza naših navijača na Balkanu i u Evropi. Nadam se trajnom parnerstvu na obostranu korist kako dva kluba tako i navijača u dvije zemlje i dva kontienta", završio je prvi čovjek Medaeme.

Medaema je osnovana 2002. godine i trenutno se takmiči u Premijer ligi Gane. Ranije je nastupao pod nazivom Kessben F.C., a u svojoj kratkoj prošlosti ima osvojena dva nacionalna Kupa.

Inače, početkom aprila Željezničar je pokušao ostvariti partnerstvo sa Glasgow Rangersima, ali ta ideja nije zaživjela.

Škotski The Sun je tada pisao da su popularni Policajci odbili prijedlog o mogućoj saradnji dva kluba. Predsjednik Plavih s Grbavice Semir Cerić se nadao ozvaničenju posla, ali je na kraju sve propalo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Rangersima su odlučili da predložni ugovor nije ono što traži velikan iz Glasgowa. Dogovor je podrazumijevao da Policajci obave najmanje dva kampa u Sarajevu sa omladincima Željezničara.

Podsjećanja radi Željezničar je sinoć protiv Širokog Brijega niz bez pobjede produžio na 13 utakmica što znači da Plavi u godini kada slave 100 godina postojanja neće zaigrati na međunarodnoj sceni.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

redbull
Ovo se neko bas igra football managera sa zeljom hahaha
52 3
Mahatma.Barbie
Ko da su slušali Bakirove savjete. Kad ekipi ne ide dovedite crnca u tim.
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti