Željezničar nerješiv za Velež: Koliko dugo Rođeni "poste" na Grbavici?

U subotu duel starih rivala

Željezničar nerješiv za Velež: Koliko dugo Rođeni "poste" na Grbavici?

A. Čaušević

Velež će nakon četiri godine gostovati Željezničaru. Duel starih rivala na stadionu Grbavica će biti odigran u subotu s početkom u 16 sati. 

Bit će to posljednja takmičarska utakmica ove godine te će oba tima nastojati da dođu do što boljeg rezutlata kako bi na pauzu otišli u što boljoj atmosferi.

Rođeni na stadionu Grbavica na trijumf čekaju duže od 30 godina. Posljednji put kada je mostarski tim odnio puni plijen iz Doline ćupova bilo je 1988. godine kada je za 0:1 pogodio Vladimir Gudelj.

Subotnji duel će biti 20. obračun ova dva tima na stadionu Grbavica u periodu poslije agresije na BiH. U dosadašnjih 19 Plavi su i više nego dominantni.

Sarajevski premijerligaš je ostvario čak 18 pobjeda, najubjedljiviji trijumf je ostvaren početkom ovog stoljeća kada je bilo 6:1. Briljirao je Dželaludin Muharemović sa četiri gola.

Samo jednom je bilo neriješeno. U trećem kolu sezone 2006/2007 meč je završen rezultatom 1:1. Strijelci su bili Edin Dudo za domaće, te Admir Velagić za goste.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji meč u Sarajevu Željezničar je dobio sa 2:1. Interesantno tada je na golu Veleža stajao Adnan Bobić. Strijelci za domaće su bili Zoran Kokot i Ognjen Đelmić, a za goste Anes Huardić.

S obzirom da oba tima imaju veliki broj navijača za očekivati je i da tribine Grbavice budu dobro popunjene. Željezničar je u prošlom kolu s 1:3 pobijedio Sarajevo, dok je Velež s 0:1 bio bolji od Radnika.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
NASTAVLJAMO PO STAROM
6 1
Grohot
vakat da se omrsimo
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi