"Šefe, ustat ću na pomen vašeg imena! Ne zamjerite im..."

Bivši kapiten Sarajeva pružio podršku Musemiću

"Šefe, ustat ću na pomen vašeg imena! Ne zamjerite im..."

Otkaz koji je Husref Musemić dobio u FK Sarajevo je danas bio jedna od glavnih tema u bh. javnosti.

Musemić je na klupi Sarajeva od 2017. godine, prošle godine je uzeo i duplu krunu, no ove mu je glave došao poraz u gradskom derbiju od Željezničara (1:3).

Vodstvo kluba procijenilo je kako zbog blijedih partija Musemić treba da ode i tako okonča svoj peti mandat na klupi, no ta odluka nije najbolje sjela iskusnom stručnjaku koji emocije nije mogao kontrolisati. Govoreći o razlazu sa Sarajevom je zaplakao. Bukvalno.

Mnogi su pružili podršku čuvenom golgeteru, ponajviše navijači koji su za sutrašnji dan najavili mirne proteste, a otkaz je prokomentarisao i nekadašnji kapiten kluba s Koševa Veldin Muharemović koji danas igra u Luksemburgu.

"Šefe, gospodine, živuća igračka i trenerka legendo... Ova besmislica je samo pokazala vašu veličinu, vašu važnost za sviju nas, vašu ljudskost i ono najbitnije - vašu neraskidivu vezu i ljubav prema našem Sarajevu", stoji u uvodu Muharemovićeve poruke, koju u nastavku prenosimo:

"Isto tako je pokazala i dokazala onima koji ne znaju šta je FK Sarajevo i ko je Husref Musemić, da kapitalizam ne može kupiti ljubav, privrženost, osjećaje i da nikada neće ni moći. Ja ću, a vjerujem i svi oni koji su imali tu čast da vas upoznaju, na spomen vašeg imena ustati iz poštovanja za sve ovo do sada, a ako Bog da i od sada"

Na tome nije stao.

"Ne zamjerite im, ne znaju oni koliko ljudi kao ja stoji na pomen vašeg imena, ne znaju oni, a ponajmanje su vrijedni vaših suza", stoji u Muharemovićevoj poruci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Muharemović je u dva navrata oblačio dres aktuelnog prvaka BiH. Igrao je najprije u periodu od 2003. do 2008. godine, a potom od 2010. do 2011. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Muharemović, ima li prilike za kontru? Možemo mi dotući Genk u ovom susretu, to je evidentno. Turković, sam je Muharemović, potpuno sam Muharemović na drugoj strani. Nije bilo ofsajda, Muharemović... GOOOOOOL, 2-1 za Sarajevo, Veldin Muharemović u 86. minuti.
28 3
afica2007
Volim Husrefa i bio sam uvijek za njega alo 8 komada u dva derbija fasovati je nedopustivo i neoprostivo ponizenje
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi