Skupocjeni rođendanski poklon za Željezničar bi mogao stići s Apenina

Možda i zakasni, a možda i ne dođe

Skupocjeni rođendanski poklon za Željezničar bi mogao stići s Apenina

A. Čaušević

Željezničar ovih dana proslavlja svoj 99. rođendan. Na današnji dan je odigrana prva utakmica u historiji Plavih, a 19. septembra 1921. godine ovaj klub je registrovan u tadašnji Savez. 

Trofejni klub s Grbavice novu godišnjicu postojanja nije dočekao u baš najpovoljnijoj finansijskoj situaciji, ali skupocjeni poklon koji bi popravio stvari mogao bi stići s Apenina.

Posljednje informacije govore da je transfer Edina Džeke iz Rome u Juventus sve bliži, a Željezničar će zahavljajući FIFA-inom mehanimu solidarnosti inkasirati odličnu cifru za bh. standarde.

Od ove godine fond solidarnosti se aktivira i u slučaju transfera između klubova koji djeluju unutar istog fudbalskog Saveza što je odlična stvar za Sarajlije.

"Mehanizam solidarnosti proširen je na nacionalne transfere s međunarodnom dimenzijom. Pod uvjetom da se naknada plaća, transfer igrača tijekom trajanja ugovora između klubova koji pripadaju istom nacionalnom savezu će sada podlijegati plaćanju solidarnog doprinosa svim klubovima koji su trenirali igrača a pridruženi su različitim savezima članovima", navodi se u novom FIFA-inom pravilu Mehanizma solidarnosti što možete vidjeti na fotografiji ispod.

Prema Mehanizmu solidarnosti za svaki Džekin permanentni transfer Željezničar ima pravo na 3.25 % od ukupnog iznosa.

Posljednje informacije s Apenina govore da su Džekini predstavnici već u trening kampu Trigorija, a iznos za koji će navodno Džeko preći iz Rome u Juventus iznos 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jednostavnom matematičkom formulom da se izračunati da bi pod tim uslovima Željezničar dobio finansijsku injekciju u iznosu od oko 490.000 eura što je nešto manje od milion KM.

Ipak, sve dok Džeko zvanično ne potpiše za Juventus sve priče oko eventualne finansijske injekcije za Plave padaju u vodu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Ovi će bankrotirati kad se Džeko penzioniše...
3 8
Neddim1
Gledaj ovih kitara što im je krivo, ukrali nam titulu i priliku da zaradimo neke pare, jer prethodnu godinu nismo igrali Europu. Džaba vam ulaganja od 5 miliona i ugraci s platama od 20k, kad cemo vas opet kar*t u derbiju.
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi