Željezničar od N/FSBiH tražio odgodu derbija

Zbog elitne runde kvalifikacija

Željezničar od N/FSBiH tražio odgodu derbija

FK Željezničar uputio je zahtjev Takmičarskoj komisiji N/FSBiH u kojem je od ovoga organa bh. kuće fudbala tražio da pomjeri kompletno 28. kolo BH Telecom Premijer lige.

Ovaj zahtjev klub iz Zvorničke 27 je poslao zbog činjenice da će se u vrijeme odigravanja 28. kola domaćeg šampionata igrati utakmice elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za juniore. U sastavu juniorske selekcije BiH najvjerovatnije će biti trojica mladih fudbalera (Kerim Memija, Dženis Beganović i Amir Hadžiahmetović) koji su itekako bitni kotačići u "plavoj mašini" kojom komanduje Milomir Odović.

Takmičarska komisija N/FSBiH će se u narednim danima izjasniti o zahtjevu koji je stigao iz redova FK Željezničar, koji se nalazi u samom vrhu domaćeg šampionata i jedan je od konkurenta za titulu.

Međutim, prema naših, istina nezvaničnim informacijama Takmičarska komisija neće izaći u susret klubu s Grbavice, pošto se prvenstvo BiH mora okončati od kraja maja, kako bi se UEFA-i pravovremeno poslale informacije o klubovima koji će uzeti učešće u evropskim takmičenjima za narednu sezonu.

Ipak, ova priča ima i svoju drugu stranu koju bi Željezničar mogao iskoristiti. Naime, prema pravilnicima UEFA-e klubovi nisu dužni pustiti svoje mlade fudbalere na okupljanja kadetskih i juniorskih selekcija, odnosno to su dužni učiniti samo za mečeve mladih i seniorskih reprezentacija.

Na kraju treba i dodati da će i Sarajevo biti najvjerovatnije bez dvojice fudbalera, veoma bitnih za sastav Dženana Uščuplića jer su članovi juniorskog tima BiH Samir Radovac i Marko Mihojević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.