Željezničar osvojio Kup Bosne i Hercegovine!
Plavi po šesti put osvojili Kup Bosne i Hercegovine.

Plavi slavili i u revanšu protiv Krupe

Željezničar osvojio Kup Bosne i Hercegovine!

Fudbaleri Željezničara osvojili su Kup Bosne i Hercegovine nakon što su danas i na gostovanju pobijedili Krupu, ovog puta sa 4:0.

Podsjetimo, Plavi sa Grbavice su u prvom susretu prije sedam dana pobijedili Krupu 2:0 na domaćem terenu, pa je Krupa danas imala izrazito težak zadatak da preokrene taj rezultat.

Izabranici Slobodana Starčevića dobro su ušli u ovaj susret i pokazali su da će učiniti sve kako bi napravili probleme gostima iz Sarajeva. Prvu veliku priliku domaći su imali već u 12. minuti kada je pokušao Šamara, ali iz dobre pozicije šutira visoko preko gola. Samo dvije minute kasnije Marjanović je izašao sam pred Kjosevskog, ali šutira veoma slabo i lopta odlazi pored gola. Pet minuta kasnije domaći su tražili penal nakon pada Milanovića, ali Irfan Peljto samo pokazuje žuti karton domaćem fudbaleru zbog simuliranja.

Od tog trenutka Željezničar je bio mnogo konkretnija ekipa na terenu i praktično sve do kraja je pripalo Plavima. Prvo je Ramović u 27. minuti izašao sam pred domaćeg golmana, ali se veoma slabo snašao i nije uspio da ga prođe te je propala šansa. Samo minut kasnije pokušao je Ubipair, ali loše. U 34. minuti Željo je poveo. Ramović je dodao do Ubiparipa koji pogađa za vodstvo gostiju. Tu se igra domaćih potpuno raspala pa je Željo do kraja prvog dijela postigao još jedan gol i to preko Zajmovića.

U nastavku utakmice bilo je jasno da su stvari potpuno riješene, a u tim okolnostima Željo je postigao još dva pogotka do kraja preko Zakarića u 63. minuti i Ramovića u 83. za konačnih 4:0.

Inače, Želji je ovo ukupno šesti trofej u Kupu Bosne i Hercegovine.

Krupa: Fejzić, Maksimović, Makitan, Vukotić, Nikodijević, Mirosavljević, Nikolić, Balabanović, Milanović, Marjanović, Šamara.

Željezničar: Kjosevski, Graovac, Mehremić, Ramović, Blagojević, Bogičević, Zakarić, Zajmović, Hajdarević, Osmanković, Ubiparip.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi