Željezničar ove sedmice dobija novo pojačanje?

Petrović se nada realizaciji transfera

Željezničar ove sedmice dobija novo pojačanje?

Ekipa Željezničara je pred kraj jesenjeg dijela sezone uhvatila pravi ritam i zaigrala onako kako i dolikuje klubu takvog renomea.

Trener Plavih sa Grbavice Slavko Petrović zadovoljan je razvojem situacije i napretkom tima u odnosu na trenutak kada je stigao na klupu Željezničara, što je potvrdio u intervjuu za FENA-u.

"Imali smo igrače koji su u potpunosti izgubili vjeru u sebe nakon nekoliko vezanih poraza. Pridružio sam se Željezničaru u teškoj situaciji, u jednom od najtežih trenutaka ovog kluba u nekoliko posljednjih godina. Prvi period mog rada smo radili na vraćanju samopouzdanja igračima, a danas kada sagledam protekla tri mjeseca, moram biti zadovoljan učinjenim, jer izašli smo iz krize, a ekipa u posljednjih nekoliko utakmica pokazuje da dolazi na nivo koji želim", izjavio je Petrović, koji je naglasio da se fizička sprema igrača popravila, ali da na tom planu još treba raditi:

"Moramo popraviti trkačke sposobnosti igrača kroz jedne ozbiljne pripreme. Očekujem da će igrači u drugom dijelu sezone biti mnogo borbeniji i fizički spremniji, a to posebno na utakmicama plej-ofa, gdje nas svakog vikenda očekuje izuzetno teški i borbeni dueli. Trebamo staviti pečat na dobar rad u proteklom periodu i dati sve od sebe da izborimo Evropu".

Nije tajna da će ove zime na Grbavicu doći nekoliko novih fudbalera. Kako je za FENA-u izjavio Petrović, postoji mogućnost da Željo već ove sedmice realizuje jedan transfer.

"Dolaskom Zajka Zebe pokrivena je jedna od pozicija na kojima nam je trebalo pojačanje, a ostale su još tri. Nadam se da će jedan transfer biti završen ove sedmice, a ostali na vrijeme da budemo spremi za početak drugog dijela sezone. Želimo postaviti  temeljac respektabilne ekipe koja će u sljedećoj sezoni pokazati svoje pravo lice".

Ambicije navijača Željezničara su porasle nakon pobjede od 4:0 nad Zrinjskim, a Petrović želi smiriti euforiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da bi se osvojila šampionska titula mnogo toga se treba posložiti, a mi smo u prvom dijelu sezone puno toga izgubili. Mislim da u ovoj ligi ima dosta ekipa koje su u ovom trenutku u prednosti u odnosu na nas, ali budite sigurni da ćemo dati sve od sebe u slučaju da nam se ukaže prilika da se borimo za titulu", riječi su srbijanskog stručnjaka.

Željezničar je u posljednjih 14 utakmica s Petrovićem na čelu doživio samo jedan poraz uz devet pobjeda i četiri remija. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije