Željezničar predstavio Brazilca
Foto: FK Željezničar

Santos potpisao

Željezničar predstavio Brazilca · Zvanično

Edmir Škorić

Brazilski nogometaš Santos novi je član FK Željezničar.

Sada već bivši igrač prijedorskog Rudara, Santos Rodrigues Clerismario, pojačao je tim sa Grbavice.

"Veoma sam sretan, ovo je veliki grad i veliki klub. Na Grbavici je prelijepo igrati, baš dobre navijače imamo. Jedva čekam da počne sezone, evo već se tresem od sreće i uzbuđenja. Ekipa Želje je super, tri puta sam igrao protiv njih, svi su dobri momci i odlični igrači. jedva čekam trening i da doživim atmosferu", kazao je Santos, novi igrač Željezničara.

Santos Rodrigues Clerismario rođen je 27. jula 2001. godine u Valenteu, u Brazilu. Igrao je za mlađe selekcije Fluminensea, a na ljeto 2019. godine stiže u hrvatsku Dubravu ZG. Nakon godinu dana prelazi u Kozarsku Dubicu, a od marta 2021. godine član je Rudara. U dresu prijedorskog tima odigrao je 43 utakmice na kojima je postigao šest golova i dodao pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U sezoni iza nas igrao je 29 od 33 utakmice u Premijer lige BiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kockoglavi
Kad budes vidio da nema plate tresce ti se srce i gace
7 14
jassony
Dobar posao kona, momak je zvrka
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi