Slutilo je na deja vu, ali se nešto ipak naučilo

Za Željezničar slijede dva najteža ispita

Slutilo je na deja vu, ali se nešto ipak naučilo

Admin Čaušević

Zar opet isto? Pitanje je koji su mnogi navijači Željezničara sebi postavili gledajući igrače Radnika kako slave vodeći gol na Grbavici. Odmah su im prošle kroz glavu scene sa utakmica protiv Krupe i Mladosti. 

Ekipu Željezničara već duže vrijeme krasi taj neslavni fenomen da bunkeru ne mogu ništa, međutim sinoćnji meč je pokazao da se nešto ipak naučilo iz prošlosti.

Nakon duže od godinu dana Plavi su rezultatski zaostak na Grbavici uspjeli konačno pretvoriti u pobjedu. Sinoć je slutilo deja vu, ali odlična reakcija je pokazala da se ipak nešto naučilo iz prošlosti.

Široki Brijeg, Velež, Krupa i Mladost su bile ekipe koje su stizale do prvog gola, a na kraju su Dolinu ćupova napuštali s punim plijenom. Izgubiti četiri domaće utakmice za godinu je bolno pogotovo ako se obzir uzme da se fudbal u međuvremenu više nije igrao nego što jeste zbog pandemije koronavirusa.

Izgubiti i petu i to pred utakmicu polusezone i okršaj na Koševu bi bilo šokantno. Loše je krenelo. Kao po običaju inferiorniji protivnik na Grbavici prvu pravu priliku pretvori u gol.

Međutim, Željezničar je ovaj put reagovao kako se i očekuje od tima koji slovi za favorita. Ubrzali su igru, napravili pritisak te stigli do preokreta preko Semira Štilića i Ivana Milićevića koji, usput rečeno, igra poprilično dobro na poziciji lijevog beka. Treći gol je bilo djelo rezerviste Ivana Lendrića za konačnih 3:1.

Željezničaru je to bila peta utakmica u 14 dana računajući Kup i prvenstvo. Učinak od četiri pobjede i jednog remija je sasvim zadovoljavajući, ali naredna dva ispita će biti najteža do sada i na neki način bi mogli usmjeriti nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U srijedu, 4. novembra Plavi će na megdan zahukatlom Sarajevu koje u prvoj trećini prvenstva djeluje superiorono, a sljedećeg vikenda na rasporedu je još jedno teško gostovanje, ovaj put Borcu.

Inače, posljednji preokret do sinoćnjeg protiv Radnika izabranici Amara Osima su realizovali još krajem augusta 2018. godine. U najboljoj domaćoj utakmici posljednjih godina savladano je Sarajevo s 5:2. Anel Hebibović je doveo goste u vodstvo već u prvoj minuti, ostatak meča je bila rapsodija u plavom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Idu lagano traume iz prosle godine kad smo ih usutkali sa 5:2 pa od tog meca svaki dan pricali kako ce nas pojesti u uzvratu, i onda povedose pa primise u lavoru po picki i opet bjezanija u svoje misije rupe. Pojedini igraci sarajeva vec imaju nesanice zbog srijede hahahaha
20 2
Bordobjeli
I poslije 4.11.nostalgičari će živjeti i pričati o sve daljoj prošlosti, dok će DIVOVI nastaviti puniti vitrine peharima.. Ako neko sumnja u ovo vremenom ce se uvjeriti..
4 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi