Osim: Nismo ni mislili da ćemo igrati kao Barcelona, uzeli smo bodove koji su nam bili potrebni

Trener Željezničara na press konferenciji

Osim: Nismo ni mislili da ćemo igrati kao Barcelona, uzeli smo bodove koji su nam bili potrebni

E. Škorić

FK Željezničar je večeras na Grbavici bio siguran u duelu s Radnikom, pa je slavio s 3:1.

Radnik je prvi poveo, ali Željezničar se brzo vratio, na kraju zasluženo slavio. Amar Osim je bio zadovoljan s prvim dijelom, ali ga je zabrinula igra u drugih 45 minuta.

"Zaslužena pobjeda u utakmici s dva različita poluvremena s naše strane. U prvom smo bili raspoloženi i rastrčani, solidno smo kombinovali, a u drugom nešto smo kao čuvali rezultat, da se ne umorimo i da se puno toga ne desi i to mi se nije svidjelo. Bilo je i umora. Vjerovatno su se igrači u prvom dijelu istrošili jer za onakvu dinamičnu igru treba malo i trčati. Na kraju smo pobijedili. Nismo ni mislili da ćemo igrati kao Barcelona, mada ona loše igra u zadnje vrijeme. Uzeli smo bodove koji su nam prijeko potrebni, pa se okrećemo sljedećoj utakmici", rekao je Osim večeras na press konferenciji, dodavši:

"Imali smo nesreću da primimo gol u jeku neke ofanazive. Da nismo primili taj gol, možda bismo u prvom poluvremenu riješili utakmicu, a ovako je bilo 'samo' 2:1 iako su oni imali odličnu šansu kod 1:1. Eto, imali smo sreću, pa nismo primili gol. U drugom poluvremenu bez specijalne energije i želje. Ne znam do čega je, vjerovatno je i do umora, igrali smo tri teške utakmice u sedam dana. Imali smo pet utakmica u 14 dana i to nije lako. Solidna predstava u prvom dijelu kada je napadački dio u pitanju".

Zbog čega je kasnije bio dosta ljut i nervozan?

"Nismo znali šta hoćemo i imali smo sreću da protivnik nije bio pretjerano raspoložen. Naprijed smo počeli nešto da izmišljamo, pozadi nismo djelovali kako smo trebali djelovati. Nisam imao dobar osjećaj i zato sam bio nervozan. Na sreću nisu kaznili naš ni tamo, ni 'vamo pristup".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bilo je večeras govora i o derbiju koji slijedu u srijedu na Koševu.

"Znamo da nas očekuje drugačija utakmica od ovih ostalih. Nama je bio cilj da prije te utakmice sakupimo dovoljno bodova da ne moramo cikruzat u toj utakmici. Imamo dosta bodova, Sarajevo ima više jer su više pokazali. Možemo mirno igrati na Koševu. Ako bude utakmica u kojoj smo mi slabiji, ja ću biti zadovoljan i remijem. Neću igrati na neriješeno jer ne vidim da taj pristup može nešto pametno donijeti. Imamo četiri dana da se spremimo, da ponovo napunimo baterije. Sama težina i važnost utakmice će učinti da neki igrači se i brže oporave i budu manje umorni bez obzira koliko su umorni. Nadam se da ćemo u srijedu biti raspoloženi kao u prvom poluvremenu danas".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Indijanci sa Koseva tutnji pisti stize voz....:)
6 9
ryan.giggs
Vinko ne priča puno.
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi