Derbi kakav se ne pamti: Tokom poluvremena isključen još jedan fudbaler!

Tri crvena pokazao Sivac

Derbi kakav se ne pamti: Tokom poluvremena isključen još jedan fudbaler!

Edmir Škorić

Mnogo posla ima sudija Sivac u 152. derbiju između Željezničara i Sarajeva, a čak tri crvena podijelio je tokom prvog dijela i za vrijeme poluvremena.

Od samog je početka Sivac zauzeo kriterij i počeo da dijeli kartone. Prvo je opomenuo Radovića u 4. minuti, a u 20. minuti Hiroš je udario Julardžiju i dobio direktan crveni karton. S druge strane, Julardžija je "požutio" zbog faula upravo nad Hirošem. U tim momentima je javna opomena pokazana iskusnom Krpiću zbog prigovora.

Ubrzo nakon toga žuti kartoni za Julardžiju i Kyeremeha, zatim i za Štilića, Čelika, a onda u nadoknadi prvog dijela je isključen iskusni stoper Plavih Cocalić.

Željo je prvih 45 minuta okončao sa dva igrača manje, ali je u međuvremenu zbog sukoba u tunelu isključen bek Sarajeva Radović, koji je imao već javnu opomenu s početka meča.

Tako se u drugi dio ušlo sa tri igrača manje u odnosu na početak derbija. Željo je sada na -1 gledajući postave i sigurno da je sada mnogo lakše Plavima u odnosu na situaciju kada su imali čak dva igrača manje u odnosu na rivala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hasić u igri kod Sarajeva od početka drugog dijela, a kod Željezničara ulaze Amoah, Selimović i Ovčina. Definitivno derbi za pamćenje i kakav odavno nije viđen, bez obzira šta se desi u ostatku meča.

Tribine su ispunjene do samog kraja, očekivao se spektakl, ali očito su igrači u ovaj derbi ušli s velikim pritiskom, naročito domaći koji se bore za opstanak. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Hahahahahaha mora zenička varalica malo pogurati, pa makar u svlačionici dijeliti crvene kartone
2 3
AK16
Kako je glup Radović, ja glupljeg fudbalera nisam odavno vidio.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi