Željezničar se prije tačno 19 godina vratio u svoj dom

Nakon reintegracije Grbavice

Željezničar se prije tačno 19 godina vratio u svoj dom

Željezničar se na današnji dan prije tačno 19 godina vratio tamo gdje pripada. Ožiljci rata na prepunoj Grbavici bili su vidljivi na svakom ćošku, a meč protiv Sarajeva je završen rezultatom 1:1.

Bio je to 66. gradski derbi koji će ostati upamćen kao prva zvanična utakmica u 'Dolini ćupova' nakon reintegracije Grbavice.

Potpisivanje Mirovnog sporazoma u Daytonu je donijelo kraj rata, a konačan povratak Grbavice pod kontrolu grada se desio 19. marta 1996. godine.

Nakon nešto više od mjesec dana, Grbavica je 2. maja ponovo postalo mjesto sporta, a okupila je dvadeset hiljada ljudi koji su došli gledati gradski derbi Željezničara i Sarajeva.

Domaći su u 33. minuti poveli golom Bulenda Biščevića, da bi u drugom poluvremenu konačan rezultat utamice postavio Dženan Uščuplić, sadašnji trener Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Akteri utakmice se, kao i navijači, rado prisjećaju dana kada se fudbal vratio na Grbavicu, koja je bila i ostala Željin dom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.