Dobro poznato fudbalsko ime na Grbavici, ali mnogi se pitaju šta on tu radi

Pod ugovorom je sa Sarajevom

Dobro poznato fudbalsko ime na Grbavici, ali mnogi se pitaju šta on tu radi

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

Prije otprilike mjesec dana Fudbalski klub Sarajevo je otpisao nekolicinu fudbalera, a neki od njih i danas su u timu, s tim da od tada nisu igrali.

Sarajevo je dolaskom Simona Rožmana za trenera i Senijada Ibričića za sportskog direktora napravilo puno promjena, dovedeno je dosta novih igrača, ali za neke nije bilo mjesta. Ivan Ikić je raskinuo ugovor, dok na raskid nisu pristali Besim Šerbečić i Ivan Jelić Balta.

Iako je trenutno slobodan igrač, Ikić je i dalje bez angažmana, ali unatoč svemu nedavno je bio na Koševu i bodrio svoj bivši tim u derbiju protiv Zrinjkskog kao navijač sa šalom.

Za razliku od Ikića, ostali otpisani igrači su ostali, a neki su bili prisiljeni da propuste mečeve u novoj sezoni i još uvijek ih propuštaju. Balta je igrao u trećem kolu protiv Posušja, a u narednih sedam takmičarskih mečeva nije bio u rosteru tima.

Slično se dešava i sa Šerbečićem. 25-godišnji stoper igrao je u 3. i 4. kolu protiv Posušja i Tuzla Cityja, a onda je propustio šest narednih utakmica, pet u prvenstvu i jednu u Kupu. Nije ga bilo u zapisniku i bilo je jasno da za njega više nema mjesta u Sarajevu, barem dok je tu Rožman.

Oglasi

Šerbečić je i dalje član Sarajeva, ima ugovor do 2025. godine, ali nije poznato kako će se sve završiti i da li će ipak doći do sporazumnog raskida ugovora u narednom periodu.

Nekadašnji mladi bh. reprezentativac, koji je imao priliku da debituje i za A reprezentaciju, u Sarajevo je došao početkom godine iz Norveške, što mu je bio drugi mandat na Koševu. Svojevremeno je kao veliki talent bh. fudbala prešao iz Radnik Bijeljine u Rosenborg, a ponikao u gradačačkoj Zvijezdi.

Dok čeka rasplet situacije u kojoj se našao, Šerbečić koristi vrijeme da prati utakmice Premijer lige, a večeras su ga naše kamere uočile na tribinama Grbavice na derbiju Željezničar - Široki Brijeg koji je počeo u 18 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nisu poznati razlozi Šerbečićevog dolaska na Grbavicu, stadion donedavno mu najvećeg rivala na terenu. Ono što je interesantno, upravo narednog vikenda Željezničar gostuje Sarajevu na Koševu u najvećem bh. derbiju, pa je Šerbečić jednostavno možda došao da skautira Plave i da svojim prijateljima i saigračima prenese utiske, mada nema nikakve sumnje da su brojni članovi Sarajeva pored malih ekrana odakle prate meč svog narednog rivala.

Duel na Grbavici je važan Plavima da prekinu negativnu seriju od četiri poraza, dok će Široki probati da se pobjedom ili barem bodom primakne vodećem Borcu, koji ima 21 bod, četiri više od tima sa Pecare uz, jasno, utakmicu više.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Kakav glup tekst jbt. Pa šta je čudno u odnosu na svaku prethodnu tekmu???Uvijek su igrači Sarajeva bili na Grbavici kad igra Željo i obrnuto isto tako....Baš ste debili vi novinari ..
5 0
Drakula
Jel bojkotuju ovo navijaci zelje imal ih 2 hiljade
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi