Đurbuzović odabrao sastav za jednu od ključnih utakmica Željezničara, trener gostiju održao obećanje

Nemaju pravo na kiks

Đurbuzović odabrao sastav za jednu od ključnih utakmica Željezničara, trener gostiju održao obećanje

Edmir Škorić

U utorak su na programu 28. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine. Završen je duel u Konjicu, u Mostaru se još igra, a dnevni program kompletirat će se utakmicom na Grbavici između Željezničara i Širokog Brijega.

Željezničar je preptosljednji na tabeli i danas igra jednu od ključnih utakmica sezone. Na Grbavicu dolazi Široki Brijeg i Plavi jednostavno mora da pobijede ako žele ostati u ligi.

Naravno, svaki drugi ishod također ne znači da je kraj, ali onda bi Plavima bilo mnogo teže. Pokušat će na krilima svojih navijača doći do velike pobjede, a novi stručni štab s Dinom Đurbuzovićem na čelu odabrao je ovih 11:

Muftić, Radinović, Cavnić, Krpić, Mekić, Štilić, Karić, Boljević, Galić, Amoah, Selimović.

S druge strane, Široki igra rasterećeno, a trener Dino Skender održao je obećanje i, kako je i najavio. napravio je neke promjene jer je ovo treći meč za tim sa Pecare u sedam dana.

On se odlučio za ovih 11:  Puljić, Pranjić, Mužek, Prusina, Barišić, Mašić, Mišić, Bagarić, Buljan, Ćavar, Kuprešak.

U prošlom kolu Željezničar je poražen od Posušja sa 1:0 dok je Široki Brijeg savladao Igman sa 4:1. U posljednjih pet utakmica, Željo ima jednu pobjedu, tri poraza i jedan remi. Širokobriježani imaju isti učinak na zadnjih pet mečeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora sudi meč na Grbavici, a asistirat će mu Mirza Demir iz Kaknja i Dejan Stjepanović iz Banjaluke. Martinović Josip (Čapljina) je četvrti sudija, Haris Idrizović iz Konjica delegat meča.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
večeras svi za želju, da nam ostane premjerligaš. to je najstariji i najpopularniji sarajevski klub.
2 0
Beledija
Kad utakmica počinje piše, danas 23.04. 24 godine. Ukoliko sati vjerovatno nije važno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi