Bašić ništa ne prepušta slučaju: Po povratku u Sarajevo odmah odrađen trening

Nakon velike pobjede protiv Dinama iz Minska

Bašić ništa ne prepušta slučaju: Po povratku u Sarajevo odmah odrađen trening

Esmer Oštraković

Fudbaleri Željezničara sinoć su slavili na gostovanju protiv Dinamo Minska sa 2:1 i tako su izborili prolaz u 2. pretkolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Naredni protivnik tima sa Grbavice bit će Neftchi iz Azerbejdžana, a sigurno je da se igrači Željezničara neće lako predati.

Nakon što su sinoć ostvarili pobjedu danas su fudbaleri Željezničara stigli u Sarajevo, ali su odmah imali "radne" obaveze.

Naime, trener Nermin Bašić zakazao je lagani trening koji su fudbaleri ovog kluba odradili nakon povratka u Sarajevo.

Oglasi

Bašić jučer nije krio oduševljenje nakon pobjede i prolaska u naredni krug takmičenja.

"Čestitam ekipi. Taktiči smo odigrali jednu fenomenalnu utakmicu. Pogodili smo s određenim izmjenama i promjenom formacije. Zaustavili smo im sve ideje koje je Dinamo Minsk imao", započeo je press konferenciju Bašić.

"U prvom meču smo igrali jako dobro, ali nismo imali sreće. Danas nas je nagradilo. Ovo je velika pobjeda za Želju i za moju domovinu Bosnu i Hercegovinu", istakao je trener FK Željezničar.

"Mi se već u avionu pripremamao za novog protivnika. Drago nam je što smo navijačima poklonili još jednu evropsku utakmicu".

Oglasi

"Jako lijep je grad Baku.Drago mi je što ćemo se vratiti tu. Imamo već informacija o protivnicima, radili smo određene analize. Imamo dosta informacija. Želimo da uživamo, nemamo nikakav imperativ. Neftchi je jako ozbiljan i stabilan klub."

Problem Plavima su duga putovanja. Bašić ipak ističe kako će njegov tim biti spreman za novi spektakl.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nećemo skoro ni spavati. Umorni smo i teško ćemo regenerirati ekipu. Gledali smo im utakmice na turniru u Rusiji. Bit će to jako zahtjevan protivnik. Nećemo se unaprijed predati, bit ćemo hrabri i želim da Željo odigra dvije spektakularne utakmice."

Jasno je da je pred pred Željezničarom novi zahtjevan dvomeč, ali imaju dovoljno vremena da se što bolje pripreme za utakmicu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Qwertz
Ovo se zove profesionalizam.Nermin Bašić!
6 0
papagaj
Vjerujem da mozemo, hocemo jer moramo bravo Željooooooo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi