Željezničar u Banjaluci bolji od Sutjeske, pogodio i veteran Krunić

Prva liga RS

Željezničar u Banjaluci bolji od Sutjeske, pogodio i veteran Krunić

Edmir Škorić

U šestom kolu Lige za opstanak u Prvoj ligi RS Željezničar je u Banjaluci s 2:0 savladao Sutjesku.

Željezničar je danas došao do devete pobjede u prvenstvu i lider je Lige za opstanak, pa je izvjesno da će tim iz Banjaluke i naredne sezone igrati u Prvoj ligi RS.

Iskusni Branislav Krunić, bivši igrač Borca, postigao je vodeći gol u 10. minuti, da bi Bosansčić u 42. minuti povisio na 2:0.

Gosti iz Foče nisu uspjeli da postignu barem utješni gol, a sudijskoj nadoknadi u njihovim redovima je isključen Filipović koji je dobio direktan crveni karton.

Željezničar se današnjom pobjedom izjednačio bodovno sa Sutjeskom i oba tima imaju po 32 boda, pa slijedi Sloboda M. Grad s 31, Kozara ima 27, Napredak 24, a Sloga iz Doboja 23 boda.

Željezničar Sport-team - Sutjeska 2:0 (Krunić 10, Bosančić 42)

Željezničar: Avdukić, Čolić, Šaula, Knežević, Bosančić, Marković, Krunić, Jokanović, Malić, Petković, Ostojić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sutjeska: Avramović, Lukić, Filipović, Rašević, Ivanović, Mojović, Sekulović, Danilović, Mihajlović, Pljevaljčić, Milić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi