Željezničar uz dosta muke slomio nezgodnu Croatiju
Trijumf Plavih u pripremnom meču protiv hrvatskog niželigaša

Pobjeda uz meču koji je donio veliki broj šansi na obje strane

Željezničar uz dosta muke slomio nezgodnu Croatiju

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara pobijedili su danas u pripremnom meču ekipu Croatije iz Zmijavaca sa rezultatom 3:1. Sijevalo je prilikama sa obje strane, a na kraju je sarajevski tim uspio da savlada niželigaša iz Hrvatske.

Željo je prijetio već u prvoj minuti. Dupli pas odigrali su Zec i Mehremić, ali odbrana hrvatskog tima dobro reaguje i u posljednji čas otklanja opasnost.

Croatia je u trećoj minuti stigla do vodstva. Loše reaguje Bogičević, to koristi Stipić i dovodi hrvatskog niželigaša u prednost od 0:1.

Zatim je uslijedila ofanziva Plavih, koji u 13. minuti dolaze do izjednačenja. Zec izlazi sam na golmana domaćeg tima i pogađa za poravnanje rezultata na 1:1.

Do kraja prvog poluvremena potpuna ofanziva sarajevskog tima. Imali su nekoliko dobrih šansi, posebno u završnici prvog dijela. Zakarić u 44. minuti šutira pravo u golmana sa pet metara, a zatim u nastavku akcije Šabanadžović ne pogađa.

Prvo poluvrijeme završeno je sjajnom šansom za Ubiparipa koji je pogodio stativu i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom, 1:1.

Nastavak donosi nekoliko dobrih šansi na obje strane. Croatia u nekoliko navrata ima nevjerovatne promašaje, ali im se i Željo revanširao. U 69. minuti Plavi promašuju prazan gol, a nije se najbolje snašao Osmanković.

Ipak, u 70. minuti Željezničar stiže do vodstva. Pogodio je Saša Kajkut nakon kornera za prednost od 2:1.

U 81. minuti nova velika šansa za hrvatski tim. Karoglan je pogodio prečku gola Plavih, a samo minut kasnije uzvraća Zeba, čiji udarac odlazi pored stative.

Zatim je i Mujagić u dobro šansi. Njegov udarac jedan protivnički igrač izbija sa gol linije i ostalo je 2:1.

Dileme oko pobjednika riješenje su u 90. minuti. Prekrasan gol je postigao Crnov za konačan rezultat susreta od 3:1.

Pripremni meč:

Željezničar - Croatia Zmijevci 3:1

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Bogičević, Graovac, Mehremić, Blagojević, Šabanadžović, Zakarić, Ramović, Zec, Ubiparip.

Igrali su još: Ćeman - Kurtović, Ćubara, Osmanković, Mehremić - Hajdarević, Zeba - Žerić, Kajkut, Crnov - Zajmović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Croatia: Vukdelija, Jović, Vidošević, Čaljkušić, Ćadin, Šarić, Vuković, Šabić, Begić, Gudelj, Stipić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi