Željezničar večeras igra u Haifi, kladionice naklonjene domaćinu

Prvo pretkolo Lige Evrope

Željezničar večeras igra u Haifi, kladionice naklonjene domaćinu

FK Želježničar bi večeras konačno trebao odigrati meč prvog pretkola Lige Evrope protiv Maccabija iz Haife.

Ova utakmica se prvobitno trebala igrati 27. augusta, Željezničar je tada i otputovao u Izrael, ali je meč gotovo u zadnji trenutak otkazan i odgođen zbog nekoliko pozitivnih testova na Covid-19 u plavoj delegaciji, po dolasku u Haifu.

Vratili su se Plavi kući, izolirali se, odardili novu seriju testova (jučer svi negativni), radili koliko su mogli i jučer ponovo krenuli put Izraela.

Sinoć je ekipa Željezničara stigla u Haifu i odradila zvanični trening na stadionu Sammy Ofer na kojem bi večeras od 19:00 trebala odmjeriti snage sa Maccabijem.

Maccabi je favorit na večerašnjem meču, međutim nije nepremostiva prepreka za Željezničar. Kladionice su ipak "debelo" na strani Izraelaca, pa tako kladionica MOZZART na pobjedu Maccabija nudi kvotu 1.25. Sa druge strane, eventualna pobjeda Željezničara svima koji na nju tipuju može donijeti ozbiljnu zaradu!

Trener Amar Osim je na kraju u Izrael poveo sljedeće igrače: Irfan Fejzić, Vedad Muftić, Siniša Stevanović, Haris Hajdarević, Aleksandar Kosorić, Luka Miletić, Sedad Subašić, Mustafa Mujezinović, Luka Juričić, Ermin Zec, Semir Štilić, Vedran Vrhovac, Mehmed Alispahić, Ivan Milićević, Edin Mujić, Damir Sadiković, Mladen Veselinović, Ante Blažević, Ivan Lendrić, Frane Ikić, Hamza Gasal, Eldar Šehić, Anel Hajrić, Samir Bekrić. Ostaje da se vidi koju će početnu postavu izabrati i kojih će 11 igrača večeras nešto prije 19:00 istrčati na travnjak stadiona u Haifi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Izraelski mediji sinoć su najavilji sljedeću startnu postavu Maccabija za meč sa Željom: Cohen, Mabouka, Arad, Habashi, Nachmani, Ashkenazi, Haziza, Levi, Chery, Wildschut, Rukavytsya.

Maccabi je u proteklim danima doveo dva pojačanja, Bogdana Planića i Španca Josea Rodrigueza, ali nijedan od njih dvojice ne bi trebao biti u rosteru za Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hakkinen
Sretno komšije i nadam se prolazu Želje pa kako tako.
8 3
Nele.
Sretno moji plavi.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti