Hladan tuš na Grbavici

Velež stigao do 1:1

Hladan tuš na Grbavici

Edmir Škorić

Željezničar i Velež igraju utakmicu 30. kola Premijer lige BiH, jako važnu u borbi za plasman u Evropu.

Željezničar je bolje otvorio utakmicu, pa je u 20. minuti golom Santosa stigao do vodstva od 1:0.

Međutim, nastavak donosi šok za domaće. Već u 51. minuti je Anđušić poogodio za izjednačenje, te je sada sve otvoreno.

Prije ove utakmice, Velež je bio na petom mjestu sa 44, a Željezničar šesti sa 43 boda. Rekli bismo da onaj ko dobije ostaje u igri za Evropu, dok poraženi vjerovatno gubi svaku nadu.

Naravno, treba imati na umu da Rođene čeka i finale Kupa protiv Zrinjskog i da na taj način mogu do cilja.

U istom terminu večeras je počeo derbi između Borca i Sarajeva u Banjaluci, a tamo i dalje mreže miruju. Domaćin drugo poluvrijeme igra sa igračem više jer je Muharem Trako isključen u 45. minuti u redovima Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ranije danas Igman je ostvario bitnu pobjedu nad Leotarom (2:0), dok su prethodno jučer igrači Zrinjskog dobili Slobodu, Sloga ostvarila veliku pobjedu u Tuzli, a Široki i Posušje odigrali su 1:1.

Do kraja su ostala još tri kola i zaista se do samog kraja neće znati ko će izboriti Evropu, a ko će ostati u ligi. Jedino što se odavno zna je da je prvak HŠK Zrinjski iz Mostara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi