Omladinci Željezničara preko Vojvodine do polufinala

Kup prijateljstva

Omladinci Željezničara preko Vojvodine do polufinala

A. Beganović

Omladinci sarajevskog Željezničara plasirali su se u polifinala Kupa prijateljstva na Zlatiboru.

U četvrtfinalnom meču mladi fudbaleri Željezničara su nakon penal serije savladali prošlogodišnjeg osvajača Kupa prijateljstva, novosadsku Vojvodinu.

U regularnom toku susreta nije bilo pobjednika, odnosno rezultat je glasio 1:1. Plavi su stigli do prednosti pogotkom Križevca, da bi za 1:1 pogodak postigao Ivanović.

U penal seriji prava drama. Ključni trenutak dogodio se u osmoj seriji, kada je igrač Vojvodine Nikolić šutirao preko gola, da bi odmah nakon njega Pašić postigao gol sa bijele tačke i odveo svoj tim u polufinale. Do osme serije, svi igrači su bili precizni sa penala.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Podsjetimo, ranije su plasman u polufinale osigurali Spartak koji je bio bolji od Sarajeva (2:1), te Dinamo koji je također u penal seriji savladao Partizan. U posljednjem meču četvrtfinala igraju Sloboda i Crvena zvezda.

Top Komentari

Iziksaudvicu
Bravo djeco, sretno dalje, samo srcem za klub.
10 0
user1605368976
Bravo Željo bravo za Ali Pašić koji je odlučio utakmicu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi