Željezničar zainteresovan za Graovca?

Rješenje za stopersku poziciju Plavih?

Željezničar zainteresovan za Graovca?

Samir Mlaćo

Odlaskom Semira Kerle i Mattea Boccaccinija, veliki problemi za FK Željezničar nastali su na stoperskoj poziciji. 

Plavi su tako ostali deficitirani sa samo dvojicom igrača na toj poziciji, i to mladim Kemalom Osmankovićem, te iskusnim Jadrankom Bogičevićem.

Na Grbavici uveliko tragaju za pojačanjima, posebno na stoperskoj poziciji, a kako saznajemo zainteresovani su za usluge Daniela Graovca (23), koji je posljednju polusezonu proveo na posudbi u mostarskom Zrinjskom.

Prema transfermarktu, Graovac je član belgijskog Royal Mouscrona do 30.06. 2017. godine, te će zatim postati slobodan igrač, dok je prilikom odlaska iz Zrinjskog on sam istakao da je novi član Apollon Limassola, odakle će na posudbi boraviti u Mouscronu.

Na Grbavici vjeruju da bi bio veliko pojačanje za njih, te pomno prate njegov status. 

Graovac je ponikao u Slobodi Novi Grad, a zatim je nastupao za kadetsku i juniorsku selekciju Dinama, da bi potom zagrao za Zrinjski, te nešto kasnije ostvario transfer u Belgiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za "A" reprezentaciju BiH upisao je derbi u prijateljskom duelu protiv Šivarske 29.03. 2016.godine, a nastupao je i za sve ostale selekcije naše reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi