Ivković pred gostovanje Zrinjskom: Ne znam kako igrati na nulu, jednostavno nisam taj trener

Press konferencija FK Željezničar

Ivković pred gostovanje Zrinjskom: Ne znam kako igrati na nulu, jednostavno nisam taj trener

Haris Zilić

Fudbaleri Željezničara će u četvrtom kolu Premijer lige BiH gostovati u Mostaru ekipi Zrinjskog. 

Utakmica je na rasporedu u subotu 7. augusta sa početkom u 21 sat, a povodom pomenutog derbija danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana press konferencija na kojoj se okupljenim medijima obratio šef stručnog štaba tima sa Grbavice Tomislav Ivković te prvotimac Omar Beća.

Na početku press konferencije trener Željezničara zahvalio se svima koji su mu omogućili dobijanje radne i boravišne dozvole, odnosno koji su na kraju pomogli da bude registrovan.

"Prije nego bilo šta kažem u vezi utakmice, moram se zahvaliti svim ljudima koji su bili uključeni u rješavanje dozvole za rad i boravišne dozvole. Zaista su pokazali respekt prema nama i učinili su sve na najbolji mogući način i pomogli da se ta situacija riješi. Svima njima želim da zahvalim".

Potom se trener Plavih osvrnuo na teško gostovanje u Mostaru. Imao je samo riječi hvale za ekipu Zrinjskog i perspektivnog trenera Sergeja Jakirovića.

"Što se tiče utakmice sa Zrinjskim, gledao sam njihove utakmice protiv Širokog i Sarajeva i zaista vrlo dobra ekipa dobro vođena mladim i inteligentnim trenerom. Doveo je brze igrače, igraju brzo, agresivno, skraćuju prostor. Igraju pametno i tačno onako kako želi, a ja znam šta on želi jer smo igrali jedan protiv drugoga u HNL-u. Gledajući Zrinjski, u ovom momentu je ekipa koja igra najbrži i najagresivniji nogomet. Imaju potentne igrače i bez problema mogu reći da su oni favoriti, ali to ne znači da mi idemo sa bijelom zastavom. To znači da želimo igrati mušku, karakternu i borbenu utakmicu, ali i da igramo naš nogomet koji smo u nekim dijelovima protiv Posušja pokazali".

Oglasi

"Imamo kvalitetu, imamo mladost i naravno da se igra i rezultati ne mogu postići preko noći. Na dobrom smo putu, radimo korektno i pošteno, a kada je tako, onda ćete sigurno biti nagrađeni", dodaje Ivković.

Da li bi bio zadovoljan bodom?

"Ne mogu nikada reći da li bih bio zadovoljan s bodom ili tri, ovisi o događajima na terenu. Nisam trener koji će igrati na bod, ne znam kako se postaviti da se igra na nulu. Jednostavno ne znam. Moja razmišljanja su da igramo najbolje kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Težnja je da igramo dobro i kvalitetno i da se dižemo i da igrači shvate da mogu, da spuste ručnu neki igrači i da pokažu ono što pokazuju na treningu", zaključio je Ivković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Omar Beća je također dao kratak komentar na ovu utakmicu.

"U ekipi vlada odlična atmosfera, posebno nakon prve pobjede. Nadma se da ćemo zadržati kontinuitet i obradovati naše navijače,. Zrinjski je dobra ekipa, ali ako svi damo 100 posto svojih mogućnosti, siguran sam da ćemo ostvariti dobar rezultat".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1615038766
1921 u kost
11 0
Adohordas
Pravi trener koji zna raditi svoj posao! Respekt za ovog trenera ako budu pametni u Zelji on ih moze puno dignuti .
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi