U subotu se u Mostaru sastaju Zrinjski i Željezničar

Prijateljska utakmica

U subotu se u Mostaru sastaju Zrinjski i Željezničar

Eldar Ganibegović

Reprezentativnu pauzu klubovi koriste da se što bolje spreme za nastavak sezone. Takav slučaj je i s našim klubovima, a dva bh. velikana odigrat će međusobnu prijateljsku utakmicu.

Na redu je reprezentativna pauza. U Evropi se igraju utakmice 7. i 8. kola kvalifikacija za EURO, dok su lige "na čekanju".

Kraća pauza je zbog toga i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, no kako se na prste jedne ruke mogu izbrojati reprezentativci koje daju naši klubovi, za njih to nije problem, naprotiv.

Bh. timovi u skoro punom sastavu u toku reprezentativne pauze koriste vrijeme da se pripreme za nastavak sezone, a nerijetko igraju i prijateljske utakmice.

Takav slučaj je i sa Zrinjskim i Željezničarom. Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine će protiv sarajevskog tima odigrati prijateljski meč u Mostaru i to u subotu, 14. oktobra.

Kada je termin u pitanju, igrat će se po danu. Kako saznajemo, trebalo bi se igrati u 14:30 ili 15:00, no još uvijek ima prostora da dođe do korekcija.

Oglasi

Na toj utakmici sigurno neće igrati napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija koji će se tog dana s reprezentacijom vratiti iz Lihtenštanja i nastaviti pripremati za utakmicu s Portugalom dva dana kasnije.

Zrinjski je uhvatio dobru formu. Vezao je tri pobjede i stigao na četvrto mjesto s 18 bodova, bodom manje od Sarajeva i Širokog Brijega i šest od Borca, ali i s utakmicom manje od navedenih timova.

Kada je Željezničar u pitanju, Plavi su u jako lošem nizu. Od deset utakmica pobijedili su četiri, izgubili čak šest, a četiri poraza stigla su u posljednjih pet utakmica.

Posljednji je bio prije dva dana na Koševu od ljutog rivala Sarajeva (3:0) i sigurno da će reprezentativna pauza jako dobro doći izabranicima Nermina Bašića.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Sad mogu zajedno pjevat nema vise mostova i slobodan praljak, uzdravlje !
7 1
user1690272632
Dva nogometna kluba ...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi