Plavi teško disali u finišu: Mekić i Muftić junaci!

Željezničar bolji od Zvijezde 09

Plavi teško disali u finišu: Mekić i Muftić junaci!

Admin Čaušević

U susretu 11. kola između Željezničara i Zvijezde 09 donijela je jedan gol. Pobjedu su slavili domaći te su se tako vratili na pobjednički kolosijek poslije uzbuljive ztavršnice utakmice. Presudio je efektan pogodak Nedima Mekića iz drugog poluvremena.

Početak susreta obilježila je koreografija i parole navijača Željezničara posvećene Palestini i narodu te zemlje koji je već neko vrijeme u oružanom sukobu sa Izraelcima.

"Tvoja djeca su naša djeca, tvoja krv je naša krv, tvoje rane su naše rane, tvoj neprijatelj je naš neprijatelj", poručili su navijači Željezničara uz zastavu Palestine.

Prva ozbiljna prilika viđena je u 11. minuti kada je Amoah udarcem glavom pogodio prečku, da bi u 23. minuti uzvratili gosti preko Godswilla, ali je Muftić odbranio njegov udarac.

Uslijedilo je nekoliko novih prilika za domaće. Između ostalog opravdano je poništen gol Krpiću zbog ofsajd pozicije. U finišu prvog dijela prijetili su Šehić i Krpić, ali je ostalo 0:0 nakon prvog dijela.

Oglasi

Nakon blage inicijative na startu drugog dijela trenutak odluke se desio u 59. minuti kada je Mekić zabio sa oko 25 metara. Lopta se tom prilikom odbila od Tomovića za efektan gol veznjaka Plavih.

Mekiću koji je ove sezone najbolji igrač Željezničara je to bio peti gol u sezoni, ispostavilo se ujedno i vrijedan tri velika boda.

Zvijezda 09 je u samom finišu mogla doći do izjednačenja. Lijepu su kombinaciju napravili gosti, Veličković je izašao sam pred Muftića, ali je to mladi golman Plavih odbranio.

Pokšavali su gosti i u preostalom vremenu da poravnaju rezultat, ali je odbran domaćina uspjela odbraniti svoj gol te tako stići do pete pobjede u sezoni.

Željezničar tako prvi krug sezone zavšarava sa 15 bodova i u gornjem dijelu tabele, dok je Zvijezda 09 ostala prikovana za samo dno sa svega četiri boda.

Željezničar - Zvijeda 09 1:0 (Mekić 58')

Željezničar : Muftić, Šehić, Cocalić, Drina, Ovčina, Mekić, Rustemović, Štilić, Amoah, Ćosić i Krpić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezda 09: Jelovac, Veličković, Jevremović, Milovanović, Tomanović, Šapić, Godswill, Maksimović, Blažević, Vukoja i Danoski.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amaru
Hahahaha kakav cirkus od tekme, malo vece sanse dajem zvijezdi za opstanak.... Plava mitomanija ispali Amin
4 2
user1659354598
Jad i cemer,Mufta nas spasi na kraju,nikakve zelje,volje,energije a za sve je zasluzan seljacic iz Travnika koji je ubio u pojam sve u klubu od samih igraca navijaca sve je tako jadno fujjj,i sad daje izjavu koliko je on jadan kako smo igrali protiv jedne izuzetne ekipe ,majku **** svoju pa igrao si sa najlosijom ekipom u ligi i dao si im jedan gol smece jedno seljacko
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti