Želji potrebna pobjeda, Sarajevo se 'vadi' na Tušnju

Danas još četiri meča trećeg kola Premijer lige

Želji potrebna pobjeda, Sarajevo se 'vadi' na Tušnju

Edmir Škorić

Treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine nastavlja se danas od 17:30 sati, a na programu su četiri zaista zanimljiva meča.

Derbi kola igra se od 21 sat na Grbavici, a sastaju se bivši prvaci Željezničar i Zrinjski, koji brani titulu i traži rekordnu četvrtu u nizu.

U ovaj meč Zrinjski možemo slobodno reći ulazi nešto rasterećeniji, pošto je u uvodna dva kola ostvario pobjede (Sloboda i GOŠK), a potom je u četvrtak na Malti izborio prolaz u 3. pretkolo Evropske lige. Slijede mu dueli s Ludogoretsom, ali Plemići se nemaju šta čuvati, žele u Dolini ćupova do bodova, a tradicionalno dobro igraju u glavnom gradu naše zemlje.

Željezničar je u određenoj krizi, ostvario je pobjedu u Gabeli uz očajnu igru, a onda je uslijedio šok u Zenici i poraz od Čelika, da bi u međuvremenu Odović dobio ponovo povjerenje, dok je Slobodan Krčmarević napustio Plave.

Odović je novi debi na klupi Želje umao na Kipru, ali njegov tim je poražen s 3:1, pa će se u potpunosti posvetiti domaćim takmičenjima. Utakmica protiv Zrinjskog mogla bi da bude od izuzetne važnosti, a svjestan toga je i sam Odović.

"Željezničar igra derbi na Grbavici poslije dvije zaista teške utakmice, u Evropi i u Zenici. Mi se još uvijek upoznajemo jer sam ja tu sa ekipom na terenu tek nekoliko dana, ali mislim da su poprilično dobro odgovorili na moje zahtjeve iako je bilo i puno problema. U momentima utakmice na Kipru je to izgledalo sasvim pristojno, ali sam uočio i mnogo stvari koje treba popravljati. Tako da ćemo to morati popraviti i protiv Zrinjskog", istakao je trener Željezničara, pa nastavio:

"Zrinjski je odlična ekipa, aktuelni prvak, iako je i kod njih bilo nekih promjena. Oni imaju svoje specifičnosti. Pokušaćemo da im u ovoj utakmici odgovorimo na pravi način, imajući u vidu da trebamo ispraviti neke loše stvari koje su se vidjele protiv Apollona. Sada nam je potrebna dobra igra, dobar rezultat - potrebna nam je pobjeda".

U katastrofalnom stanju se nalaze igrači Sarajeva poslije poraza od Atalante (0:8) na Koševu u četvrtak u revanšu 2. pretkola Evropske lige. Djeluje kao da su potonule sve lađe u bordo taboru, ali igrači i struka moraju što prije da sve zaborave i da se okrenu Premijer ligi. Koliko god težak bio poraz od Atalante, on je uostalom samo slika i prilika našeg nogometa u evropskim okvirima.

Sarajlije sada idu u Tuzlu kod starog rivala Slobode i na neki način moraju da ostave dobar utisak, da odigraju dobro i da pokušaju vratiti povjerenje navijača. A Sloboda je rijetko kada bila ta koja će dopustiti nekome da se na njoj vadi. Tuzlaci imaju svoju računicu, oni će bez pardona ući u ovaj meč i pokušati da produže agoniju Sarajeva, koje je u prvenstvu u dva kola upisalo poraz u Bijeljini od Radnika i pobjedu na Koševu protiv Mladosti.

Što se Slobode tiče, ona je poražena na Tušnju od Zrinjskog u prvom kolu, pa je osvojila bod u Ugljeviku protiv Zvijezde 09, a treba istaći da će na klupi crno-crvenih debitovati Zlatan Nalić.

Široki Brijeg će ugostiti Čelik na Pecari i pokušat će da iskorisit dobru formu, ali i ulogu favorita. Širokobriježani su pobijedili Tuzla City i onda osvojili bod u Krupi, a sada žele da još jednom pred svojim navijačima pokažu pravo lice.

Tim koji se svake godine bori za sami vrh, možda bi konačno ove mogao da krene u ozbiljno razmatranje o osvajanju titule. S druge strane, u goste im stiže Čelik koji se godinama unazad susreće s raznim problemima i zahvaljujući tome što Borac nije dobio licencu, ostao je u ligi iako je na tabeli već bio drugoligaš.

Zeničani su razočarali u Krupi na otvaranju sezone, ali su onda na Bilinom polju uspjeli da sruše Željezničar i upravo na krilima te pobjede zasniva se sav optimizam u ovom klubu.

GOŠK je trenutno bez bodova i na dnu tabele, pa će tim Feđe Dudića imati imperativ pobjede protiv novog premijerligaša i ekipe koja je u prva dva kola pokazala da ima određeni kvalitet. Tim iz Etno sela Stanišić osvojio je bod protiv Slobode u Ugljeviku, a onda i protiv Mladosti u Doboj Kaknju.

Nema sumnje da će i ovaj meč biti zanimljiv, pošto obje ekipe žele upisati prvu pobjedu u novoj sezoni, mada je GOŠK-u ona svakako potrebnija u ovom trenutku, ali ostaje da vidimo kako će igrači jednog i drugog tima odgovoriti na zahtjeve trenera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo da se od 17:30 igra u Gabeli, susret na Tušnju je u 19 sati, na Pecari od 20:30, dok je derbi na Grbavici za kraj - od 21 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Šabanija liga nastupa today :)
12 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi